Acasă Actualitate A doua tranşă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, împotriva COVID-19, a...

A doua tranşă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, împotriva COVID-19, a ajuns în România prin vama Nădlac

344
DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua tranșă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, a ajuns în România, cu o dubă frigorifică, prin vama Nădlac. Dozele de vaccin sunt transportate iniţial la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară “Cantacuzino”.

Potrivit Guvernului, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin Moderna sunt aduse la Bucureşti pe cale terestră.

Astfel, dozele de vaccin Moderna vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în zilele următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare.

“Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman. Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în „lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, se arată într-o informare pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare.

Comentarii

comentarii