Acasă Eveniment A început recepţia la Deponeul de la Ghizela

A început recepţia la Deponeul de la Ghizela

DISTRIBUIȚI

A început recepţia la Deponeul ecologic de la Ghizela, după terminarea lucrărilor. După ani şi ani de amânări şi de schimbat locaţii, într-un final s-a început lucrul la deponeu. Ei bine, acum deponeul este gata. Începând de luni, o comisie face recepţia la „Sistemul integrat de management al deşeurilor – depozitul de deşeuri nepericuloase comuna Ghizela, judeţul Timiş”. Comisia este condusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu. De asemenea, la recepţie au fost invitaţi să ia parte consilieri judeţeni, reprezentanţi ai instituţiilor implicate în acest proiect, printre care: Agenţia de Mediu, Primăria Timişoara, Inspectoratul de Stat în Construcţii.

„Suntem preocupaţi în continuare de obţinerea finanţării pentru întregul sistem”

Suprafaţa totală a incintei deponeului este de  58,9 ha, cu o zonă de depozitare de 35,14 ha (din care cea aferentă primei celule este de 7,01 ha) şi cu o zonă tehnică de 23,76 ha  (zone de cântărire intrare/ieşire a autocamioanelor, compostare a deşeurilor, maturare material de acoperire, clădirea administrativă etc.) „Realizarea acestei investiţii a implicat un efort substanţial din partea Consiliului Judeţean Timiş, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al implementării proiectului. Sunt convins că Deponeul de la Ghizela va răspunde cerinţelor actuale privind managementul deşeurilor. Suntem preocupaţi în continuare de obţinerea finanţării pentru întregul sistem şi mă refer aici la cele 3 centre de colectare, staţia de transfer şi închiderea depozitelor neconforme de la Parţa, Jimbolia, Buziaş, Sânnicolau Mare, Lugoj şi Făget”, a spus vicepreşedintele CJ Timiş, Adam Crăciunescu.

Durata de viaţă a depozitului: 41 ani

Staţii de transfer vor fi la Timişoara, Jimbolia, Deta, Făget. Staţia de transfer Timişoara şi centrele de colectare vor fi prevăzute cu câte o rampă cu trei puncte de descărcare a deşeurilor direct în containere de lung curier, având capacitatea de 32 mc. Transportul deşeurilor de la staţia de transfer şi centrele de colectare se va realiza cu ajutorul camioanelor de 26 tone cu 3 axe, în containere de 32 mc. Depozitul de deşeuri va fi constituit din cinci celule de depozitare, în final, având capacităţile: volumul primei celule C1: 623.000 mc, care face obiectul finanţării şi construirii în prezent; volumul celulelor C2-C5: 4.508.300 mc. Durata de viaţă a primei celule va fi de 5 ani, durata de viaţă a celulelor II-V va fi de 9 ani fiecare.
Durata de viaţă a depozitului: 41 ani. Capacitate de prelucrare zilnică: 448,0 mc. Numărul de locuitori şi localităţi deservite: cca 700.000 loc.(jud.Timiş), localităţile vor fi împărţite în 5 zone: zona 1 Timişoara, zona 2 Jimbolia, zona 3 Deta, zona 4 Făget şi zona 0 Ghizela, aferentă depozitului central de deşeuri, unde se vor aduce pentru sortare şi compostare deşeurile din localităţile aferente acestei zone. Suprafaţa totală a incintei: 58,9 ha, care se compune din următoarele: zona de depozitare: 35,14 ha, din care aferentă Celulei 1 este de  7,01 ha şi zona tehnică: 23,76 ha.

 

Comentarii

comentarii