Acasă Eveniment Accident grav, cu nouă victime, duminică, pe Valea Oltului. Trafic blocat cu...

Accident grav, cu nouă victime, duminică, pe Valea Oltului. Trafic blocat cu orele

488
DISTRIBUIȚI

Un accident grav s-a petrecut duminică, 1 august, pe DN7 – Valea Oltului, drumul care leagă Bucureștiul de Nădlac, preferat și de timișenii care circulă spre centrul țării. Conform ISU Sibiu, nouă persoane au fost au fost rănite în urma impactului dintre cele două autoturisme. De vină ar fi unul dintre șoferi, care circula pe contrasens încercând să efectueze o manevră de depășire.

În urma accidentului, traficul a fost blocat pentru mai bine de șase ore, timp în care pompierii și polițiștii au intervenit la fața locului, ne-a atras atenția un timișorean care se afla, la acel moment pe DN7. Acesta nu este un caz singular pe Valea Oltului, un drum pe care regulat se produc accidente cu victime. De altfel, în toată țara, numărul de accidente este destul de ridicat, cel puțin comparativ cu alte state europene.

Conform statisticilor publicate anul trecut de Eurostat, în 2018, dintre toate statele europene, România era pe primul loc la numărul de persoane decedate în accidente rutiere, raportat la populație, cu 96 la 1.000.000 de locuitori, pe an. Numărul este aproape dublu față de media europeană, de 52. În 2020, conform unui studiu al INS, cifra ar fi scăzut, în România, la 85 de decese la un milion de locuitori. Spre deosebire de majoritatea statelor, însă, în țara noastră este mult mai mare proporția pietonilor în totalul deceselor din trafic, numărul acestora fiind aproape egal cu cel al pasagerilor care își pierd viața.

În general, în ultimii ani, numărul accidentelor rutiere grave petrecute în România a rămas relativ constant, între 8.122, în 2014, și 9.057, în 2025. Ultimele date prezentate de Poliția Română sunt din 2019. Atunci, au fost 8.125 de accidente grave, soldate cu 1.864 de decese, 8.125 de răniți grav și 3.410 răniți ușor. Accidente ușoare, tot în 2019, au fost 22.504, în care au fost rănite ușor 28.134 de persoane.

Comentarii

comentarii