Acasă Eveniment Acțiuni ale polițiștilor rutieri, în ultimul weekend, în Timiș. Peste 600 de...

Acțiuni ale polițiștilor rutieri, în ultimul weekend, în Timiș. Peste 600 de amenzi și 45 de permise reținute

876
DISTRIBUIȚI

Polițiștii rutieri din Timiș au desfășurat, în ultimul weekend, mai multe acțiuni de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În cadrul acestora, polițiștii au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 45 de  permise de conducere.

„În perioada 12-14 iunie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În cadrul acestor acțiuni, poliţiştii au constatat 15 infracțiuni, au aplicat 629 de sancţiuni contravenţionale, au suspendat 45 de permise de conducere și au retras opt certificate de înmatriculare. Cele mai multe amenzi, 396, au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. În plus, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză sau conducere sub influența băuturilor alcoolice, oamenii legii au reținut permisele de conducere.

Un caz care a atras atenția polițiștilor a avut loc la data de 13 iunie, când polițiștii orașului Făget au oprit pentru control, pe raza satului Temerești din județul Timiș un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, au transmis reprezentanții inspectoratului în legătură cu acesta.

„În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente”, mai atrag atenția reprezentanții I.P.J. Timiș.

Comentarii

comentarii