Acasă Actualitate Administrația județeană vrea să sprijine primăriile din Timiș pentru plantarea de copaci

Administrația județeană vrea să sprijine primăriile din Timiș pentru plantarea de copaci

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș se alătură campaniei Trees for Life prin care în Europa se vor planta trei miliarde de copaci. Instituția a anunțat că va deschide mai multe linii de finanțare dedicate activităților de mediu, prin intermediul cărora vor fi sprijinite autoritățile locale timișene pentru plantarea de copaci. Demersurile ar urma să facă parte dintr-un proiect de mari dimensiuni, care prevede plantarea a trei miliarde de copaci, la nivel european, până în anul 2030.

Președintele CJT, Alin Nica, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai primăriilor din județul Timiș, Direcției Silvice, Gărzii Forestiere, Gărzii de Mediu și specialiști din cadrul administrației județene.

Întrevederea a avut ca obiectiv identificarea modalităților concrete de implicare a tuturor factorilor cu atribuții în domeniu, în inițiativa Trees for Life, lansată de Comitetul European al Regiunilor, prin care se dorește crearea unui cadru comun de acțiune, în context local și regional, pentru plantarea a 3 miliarde de copaci, la nivel european, până în anul 2030.

Nica a anunțat că administrația județeană va sprijini demersurile autorităților locale în acest sens, prin deschiderea, de anul viitor, a unei linii de finanțare dedicate activităților de mediu. De asemenea, vor fi semnate parteneriate între primării și instituțiile publice care gestionează domeniul protecției mediului, care vor oferi consultanță și se vor implica direct în procesul de împădurire.

Având în vedere importanța pe care combaterea schimbărilor climatice o prezintă pentru întreaga societate, la viitoarea întâlnire vor fi invitate și organizațiile de mediu din județul Timiș, pentru a asigura o reprezentativitate cât mai largă în găsirea unor soluții eficiente care vizează creșterea calității vieții locuitorilor județului.

 

Comentarii

comentarii