Acasă Actualitate Alți 29 de kilometri din rețeaua de termoficare din Timișoara, tot mai...

Alți 29 de kilometri din rețeaua de termoficare din Timișoara, tot mai aproape de reabilitare. Contractul de proiectare a fost semnat

DISTRIBUIȚI

Joi, 15 decembrie, Primăria Municipiului Timișoara a semnat contractul pentru proiectarea unei noi etape de reabilitare a rețelei de termoficare. Valoarea contractului de servicii pentru studiul de fezabilitate, identificarea sursei de finanțare și întocmirea cererii de finanțare este de 325.000 lei, fără TVA, firma care a câștigat licitația este ENERG REGEN TECH SRL, iar durata este de 180 de zile.

„Din totalul vizat prin proiect pentru reabilitare, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate conductele vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune. Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic. Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local”, anticipează reprezentanții primăriei.

Acest proiect ar reprezenta a treia etapă de retehnologizare a sistemului de termoficare. A doua a început în 2021 și se va finaliza undeva pe la jumătatea anului 2023, după cum spuneau recent reprezentanții primăriei. Aceasta cuprinde 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară.

Comentarii

comentarii