Acasă Actualitate Amenzi de aproape 45.000 de lei pentru reprezentanții societăților comerciale din zona...

Amenzi de aproape 45.000 de lei pentru reprezentanții societăților comerciale din zona centrală a Timișoarei

359
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au efectuat, în ultimele trei luni, ample acțiuni de verificare a modului în care se desfășoară activitățile de comerț în zona centrală a Timișoarei.

Polițiștii locali au realizat aceste controale „în contextul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, fiind vizitată de un număr mare de turiști români și străini, care trebuie să beneficieze de servicii desfășurate în condiții legale”.

Au fost verificate 289 de societăți comerciale care desfășoară exerciții comerciale din mai multe domenii, dar în special din domeniul alimentație publică. În urma verificărilor au fost aplicate un număr de 132 sancțiuni în valoare de 44.800 lei, pentru lipsa acordului de funcționare, neafișarea acordului, a datelor de identificare, a prețurilor, calificare neadecvată, nedeținere diverse documente, neavizare acord de funcționare, nerespectare orar, nereguli privind terasele sezoniere. La capitolul deținere documente de funcționare, s-a constatat un grad ridicat de autorizare în zona pietonală, de peste 96%, un număr de 11 societăți care nu dețineau acorduri de funcționare fiind sancționate, prin încheierea unui număr de 21 de procese verbale de constatare a contravenției conform Legii 650/2002. Polițiștii locali vor continua să verifice periodic unitățile comerciale care desfășoară activități în zona pietonală a orașului, aceste acțiuni având drept scop desfășurarea unui comerț legal, civilizat, aliniat la standardele europene în domeniu.

 

Comentarii

comentarii