Acasă Actualitate Ancheta în cazul copilului mușcat la grădinița privată din Arad a fost...

Ancheta în cazul copilului mușcat la grădinița privată din Arad a fost preluată de procurori

1898
DISTRIBUIȚI

Un copilaș de numai un an și opt luni a ajuns acasă, de la grădinița particulară unde era înscris, cu corpul plin de mușcături. Legiștii vorbesc de răni provocate de mușcături umane, în timp ce o educatoare de la unitatea de învățământ preșcolar arădeană, Bergman – The Nature Kindergarten, i-ar fi spus mamei copilului că ar fi mușcături de omizi. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Arad, care încearcă acum să facă lumină în acest caz și vor face cercetări pentru fapta de neglijență în serviciu.

Plângerea soților Rotaru, în care se face referire la agresiunile deosebit de violente îndreptate asupra fiului lor Vlăduț, a fost înregistrată la Secția 2 Poliție din cartierul arădean Micalaca la data de 1 noiembrie. Conform procedurilor judiciare, documentația a fost trimisă procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, care vor face planul de anchetă și vor coordona cercetările, pentru fapta de neglijență în serviciu.

”Dosarul a fost trimis procurorilor arădeni. Propunerea polițiștilor arădeni pentru încadrarea juridică în aces caz este de neglijență în serviciu, pentru că părinții reclamă faptul că fiul lor nu ar fi fost supravegheat atunci când a suferit acele traume (mușcături în mai multe zone ale corpului, n.r.). În momentul în care procurorii vor da avizul, cercetările în acest caz vor demara imediat. Acum, dosarul se află într-o fază de început, de pregătire. Apoi, vor fi administrate toate mijloacele de probă și vor fi luate măsurile legale ce se impun”, au declarat reprezentanți ai IPJ Arad, pentru libertatea.ro.

Altfel spus, din momentul în care dosarul se va reîntoarce în biroul judiciariștilor arădeni de la Secția 2 – Micalaca, părțile implicate în acest caz vor fi chemate pentru a fi audiate. Este vorba în primul rând de educatoarele care s-au aflat în acea zi la serviciu, personal didactic care ar fi trebuit să supravegheze copilul non-stop. Este foarte probabil ca și conducerea grădiniței arădene Bergman – The Nature Kindergarten să ajungă în fața investigatorilor pentru a explica cum a fost posibil ca un copil de un an și opt luni lăsat în grija educatorilor din subordine să plece de la grădiniță cu mușcături pe corp, fără ca vreun membru al personalului să nu observe ce s-a întâmplat și nci să nu audă țipetele de durere ale copilului.

Legiștii care au studiat rănile de pe corpul copilașului au tras concluzia că este vorba de mușcături umane, foarte probabil cauzate de un alt copil. ”Este foarte probabil ca micuții să fi fost lăsați nesupravegheați o perioadă de timp suficientă ca între ei să se producă o ceartă care s-a lăsat cu acele mușcături. Ancheta va lămuri aceste aspecte”, spun surse judiciare.

Concluziile medico-legale în care lui Vlăduț i se recomandă patru-cinci zile de îngrijiri sunt prinse într-un raport care a ajuns la procurori împreună cu plângerea formulată de părinți, cu un set de fotografii care atestă existența rănilor, dar și cu propunerea judiciariștilor care îmbracă toată această poveste în acuzația de neglijență în serviciu.

„Clienții mei au reușit să se întâlnească cu părinții lui Vlad Rotaru. Sunt bucuroși că aceștia au răspuns invitației noastre de a clarifica situația. Am discutat deschis și fiecare parte și-a expus punctul de vedere. În cadrul întâlnirii, familia ne-a anunțat că a depus o plângere penală la poliție, însă până în acest moment, nicio autoritate competență nu ne-a înștiințat despre acest lucru”, a declarat pentru libertatea.ro avocatul grădiniței, Mihai Popescu.

Potrivit lui, în cadrul grădiniței a avut loc o anchetă internă, din care au rezultat rapoarte de activitate și timing-ul exact a ceea ce s-a întâmplat pe data de 9 octombrie în grădiniță, și în special cu Vlad.

”Astfel, clienții mei vor răspunde tuturor solicitărilor venite din partea organelor abilitate și vor pune la dispoziția acestora rapoartele de activitate sus-menționate, precum și orice alte acte așa cum de altfel au procedat și până în prezent. Cu privire la plângerea penală menționată de dumneavoastră, aceasta este un mod de sesizare a organelor de cercetare penală efectuat de către soții Rotaru, urmând ca clienții să ia cunoștință de cuprinsul acesteia în eventualitatea în care vor fi citați”, a mai spus avocatul.

Contactată de Libertatea, mama lui Vlăduț nu a mai dorit să mai dea nicio declarație, până nu va primi rezultatele anchetei interne de la grădiniță.

Comentarii

comentarii