Acasă Actualitate Angajaţii de la DAJ Timiş sunt disperați. Primăria Timișoara îi somează să...

Angajaţii de la DAJ Timiş sunt disperați. Primăria Timișoara îi somează să părăsească sediul. Acum le-a tăiat și apa

2840
DISTRIBUIȚI

Cei peste 30 de angajaţi ai Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Timiş sunt supuşi de mai bine de trei săptămâni unor umilinţe fără margini. Pe lângă faptul că ei trebuie să părăsească clădirea din Piaţa Libertăţii nr. 1 din Timişoara, li s-a tăiat şi apa curentă.

Conducerea DAJ Timiş susţine că termenul până în martie este mult prea scurt pentru ca instituţia să se poată muta. În legătură cu tăierea alimentării cu apă, reprezentanţii instituţiei susţin că direcţia şi-a plătit întotdeauna datoriile şi şi-a onorat contractele exemplar. Prin urmare, marţi 23 ianuarie, a fost trimisă o scrisoare deschisă către consilierii judeţeni, primarii din Timiş şi către Camera Agricolă din cadrul CJT, pentru a veni în sprijinul DAJ Timiş.

“Având în vedere faptul că Direcția pentru Agricultură Județeană Timiș are sediul în Piaţa Libertății nr. l (proprietatea Primăriei Timișoara) de mai mult de 50 de ani, sediul știut de către toți fermierii din județ, instituții și asociații, vă informăm că în 27 martie 2018 contractul de închiriere al DAJ expiră.  Prin urmare, DAJ Timiș a transmis solicitarea și rugămintea de prelungire a contractului încă din luna iunie 2017. Din păcate, am primit răspuns negativ, în luna noiembrie 2017. Am solicitat prelungirea cu cel puţin  câteva luni, doar pentru a ne organiza mutarea noastră din acest loc, dar nu a fost acceptată de primărie. În cele 3 luni de iamă, ne este imposibil să organizăm mutarea sediului DAJ Timiș, mai ales că nu avem posibilităţi financiare pentru această operaţiune foarte comprexă. Cu siguranță va trebui să perturbăm și programul de funţionare a DAJ Timiș. Mai nou ni s-a tăiat și apa de aproape 3 săptămâni. Aşadar este un dezastru şi o umilinţă fără margini pentru angajaţi şi pentru fermierii care ne trec pragul. DAJ Timiş a onorat întotdeauna obligațiile contractuale față de primăria Timișoara, Aquatim, Colterm şi nu avem datorii. Vă rugăm colegial să interveniți oficial și personal pe lângă Primăria Timișoara, pentru ca să prelungească contractul de închiriere cu DAJ Timiş”, se arată în documentul semnat de prof. univ. dr. Doru Petanec şi de ing. Viorel Ursulescu, directorul adjunct, marţi 23 ianuarie 2018.

Prof. Petanec mai susţine că DAJ Timiş a  fost şi este  o instituţie emblematică pentru Timişoara. De aceea reprezentanţii primăriei ar trebui să se gândească şi la economia judeţului şi că DAJ a avut o relaţie foarte bună cu instituţiile, inclusiv cu administraţia locală. “Întotdeauna am plătit la timp impozitul pentru acest spaţiu, chiar dacă preţul a fost majorat de mai multe ori pe metru pătrat. Nu am comentat. Am solicitat Ministerului Agriculturii sumele necesare şi am plătit la Primăria Timişoara. Noi nu îi vom purta ranchiună primarului, dar vom avea întotdeauna o strângere de inimă, când ni se va cere de acum încolo o bună colaborare, dat fiind modul în care a considerat că e bine să procedeze, gonindu-ne aşa brusc din acest sediu istoric, fără drept de apel, fără nicio discuţie anticipată. Timpul până în martie 2018 e prea scurt să ne putem muta, dar trebuia să ne cheme la o discuţie, să avem şi noi un punct de vedere, fiindcă nu trebuia să ne elimine din această clădire”, a mai subliniat prof. Petanec.

Comentarii

comentarii