Acasă Actualitate Apel către cetățenii Timișului, de la Cristian Moș: Reclamați toate gropile de...

Apel către cetățenii Timișului, de la Cristian Moș: Reclamați toate gropile de gunoi ilegale și ajutați la prinderea celor care le creează

DISTRIBUIȚI

Cetățenii Timișului pot ajuta la prinderea celor care crează groi de gunoi ilegale. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, le cere să fotografieze gropile de gunoi și toate neregulile observate din punct de vedere al deșeurilor și să reclame existența acestora la autorități.

Moș dă ca exemplu o groapă de gunoi clandestină, apărută între Checea și Cenei.

”În județul Timiș avem o singură groapă de gunoi: la Ghizela! Nu, nu este normal să existe astfel de imagini, ca cele descoperite pe un teren între Checea și Cenei, de către ANCBP – cu rampe clandestine pe teritoriul județului nostru. Lene, nepăsare, lipsă de bun-simț – astea par motivele principale pentru care s-au format aceste rampe. Culmea, o parte dintre cei care aleg să “scape” ilegal de gunoiul generat în gospodărie, sunt tot cei care se plâng că: “în România e mizerie, nu-i ca afară!”. Sunt omul cu care poți sta de vorbă, înțeleg multe și sunt deschis să ajut cât pot de mult la educarea și informarea cetățenilor, știu că sistemul nu e perfect, dar în 2022 dacă alegi să nu respecți legea când vine vorba de gestionarea deșeurilor tale atunci… sancțiunile trebuie să fie cât mai aspre, ca să înțeleagă toata lumea că nu mai putem permite astfel de comportamente care strică calitatea vieții tuturor timișenilor!„, spune Moș.

El subliniază că oamenii pot ajuta la eliminarea acestor probleme.

”Puteți să ne ajutați să-i prindem pe nesimțiti! Fotografiați sau filmați orice neregulă observați în privința deșeurilor, anunțați Poliția Locală și Garda de Mediu, autoritățile competente, oferiți cât mai multe detalii care pot fi de folos pentru identificarea persoanei care a abandonat deșeuri în locuri nepermise. Autoritățile vor aplica amenzi celor pe care îi prind abandonând deșeuri! Doar împreună putem să reușim să avem un județ curat!”, mai spune Moș.

 

Comentarii

comentarii