Acasă Cultura Artiști de la Opera Timișoara, pe una dintre cele mai selecte scene...

Artiști de la Opera Timișoara, pe una dintre cele mai selecte scene din lume: Royal Concertgebouw din Amsterdam

DISTRIBUIȚI

Artiștii timișoreni vor susține trei concerte, sub titlul Opera Gala 2023, în zilele de sâmbătă și duminică, 25 și 26 februarie. În contextul deschiderii oficiale a anului Capitalei Europene a Culturii, artiștii Operei Naționale Române Timișoara promovează arta interpretativă și identitatea culturală a Timișoarei într-una dintre cele mai selecte instituții muzicale ale lumii.

Opera Națională Română a fost invitată să susțină, în această lună, o serie de concerte în renumita Royal Concertgebouw, din Amsterdam. Este una dintre cele mai faimoase săli de concerte din lume, apreciată deopotrivă pentru anvergura ofertei sale culturale și pentru acustica deosebită.
În preambulul acestui turneu internațional, publicul timișorean are posibilitatea unică de a viziona acest concert miercuri, 23 februarie, de la ora 19, și pe scena de acasă. Conducerea muzicală este asigurată de Raymond Janseen, iar soliști sunt Paula Iancic, Remus Alăzăroae și George Proca, alături de corul și orchestra Operei Naţionale Române.
Programul cuprinde momente celebre din opere precum Nabucco, Il Trovatore (Trubadurul), Carmen, La Traviata, Tosca, Aida, Cavalleria rusticana și Pagliacci (Paiațe).

 

Comentarii

comentarii