Acasă Eveniment Atenție, „șmecher” la volan! Șofer agresiv, surprins efectuând mai multe manevre de...

Atenție, „șmecher” la volan! Șofer agresiv, surprins efectuând mai multe manevre de intimidare în trafic, pe un drum din Timiș

5738
DISTRIBUIȚI

Un exemplu de șofer agresiv a fost surprins într-o filmare și mai multe fotografii, pe data de 1 iunie, la intrarea în localitatea Herendești, comuna Victor Vlad Delamarina, județul Timiș, pe DC136. În jurul orei 11.27, „șmecherul de la volan” a încercat să facă mai multe manevre provocatoare față de alt participant la trafic.

Șoferul unui Volkswagen, cu numerele de înmatriculare TM99ZNB, a început cu câteva sute de metri înainte de intrarea în localitate să efectueze manevre de intimidare față de mașina pe care tocmai o depășise. Acesta, după depășire, a frânat brusc în fața celuilalt vehicul, de mai multe ori, pentru ca ulterior să se deplaseze pe mijlocul drumului, ocupând ambele benzi și nepermițând manevre de depășire.

Șicanarea s-a terminat doar după ce șoferul VW-ului a virat la stânga, pe una dintre primele străzi după intrarea în Herendești. Finalul incidentului a fost surprins pe o înregistrare video, de 10 secunde. La începutul filmării, se vede cum mașina amintită circula pe mijlocul drumului, fără a avea obstacole pe sensul său normal de deplasare. De asemenea, în alte două fotografii, se vede cum aceasta circula pe sens opus, într-una dintre ele, și cum avea luminile de frână aprinse, în cealaltă. În ambele cazuri, din nou, fără a exista alte obstacole pe sensul său.

Sunt destul de cunoscute cazurile în care anumiți șoferi auto se comportă agresiv în trafic, în unele circumstanțe având și alte motivații decât lipsa de respect față de regulile de circulație sau impunerea „supremației” în raport cu ceilalți participanți la trafic. De multe ori, aceste șicanări sunt făcute „cu cap”, pentru ca șoferii incomozi să se aleagă cu despăgubiri, dându-se drept victime.

Comentarii

comentarii