Acasă Eveniment Banat Agralim Timişoara, un brand al USAMVB „Regele Mihai I al României”

Banat Agralim Timişoara, un brand al USAMVB „Regele Mihai I al României”

DISTRIBUIȚI

sambata la usamvb timisoaraDSCF3842Duminică, 2 iunie, a fost ultima zi a Târgului Internaţional Banat Agralim, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) „Regele Mihai I al României” din Timişoara, în colaborare cu Primăria Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi cu asociaţii profesionale de profil.

Prof. univ. dr. Doru Ioan Petanec, directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Timiş şi profesor în cadrul USAMVB, a declarat că, începând cu anul 2013, în scopul regionalizării, denumirea târgului a fost schimbată din TimAgralim, în Banat Agralim. Evenimentul a devenit o tradiţie şi un brand pentru universitate şi pentru agricultorii din judeţ şi din întreg Banatul.

„Târgul are o însemnătate pentru orăşean, fiindcă vine să vadă cu ochii lui ce face omul de la sat, iar pentru fermierul de la sat, că arată ceea ce are mai deosebit orăşeanului, care, de obicei, ştie foarte puţin despre viaţa de la sat. Acest târg este educaţional şi pentru tinerii care ştiu numai de la televizor ce este o oaie, un cal sau o vacă. Aici are ocazia să vină, să le atingă şi chiar să se pozeze cu animalele”, a declarat Petanec.

La târg au fost expuse cele mai frumoase exemplare de vaci, oi, capre, cai, porci, păsări şi peste 80 de soiuri de seminţe de păioase. Firme renumite la nivel naţional şi internaţional, cum sunt John Deere, Class, New Holand, Khun sau Maskio Gaspardo, au venit şi şi-au expus maşinile şi utilajele agricole dotate cu înaltă tehnologie. Fermierul putea să asiste nu numai la demonstraţii în câmp, dar avea ocazia să şi conducă maşinile.

De asemenea, companii din industria alimentară şi-au expus produsele şi utilajele, băncile şi-au prezentat oferta destinată fermierilor, dar şi reprezentanţii PNDR au desfăşurat, în cele trei zile de târg, 31 mai – 2 iunie, o campanie de informare directă a agricultorilor despre noile forme de sprijin.

Au participat firme, societăţi comerciale, institute de cercetări şi instituţii de învăţământ superior de profil din zona Banat, din ţările vecine, Serbia, Ungaria, precum şi firme din alte ţări europene care au interese economice şi culturale în zona Banatului.

Comentarii

comentarii