Acasă Economic Banatul îşi întăreşte legăturile de afaceri cu Serbia

Banatul îşi întăreşte legăturile de afaceri cu Serbia

553
DISTRIBUIȚI

La sfârşitul săptămânii trecute, în data de 31 iulie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara a organizat la sediul Camerei Economice Regionale Zrenjanin, un Parteneriat de afaceri multisectorial între agenți economici din Regiunea Banat.
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului Centrul Regional pentru dezvoltarea durabilă a Banatului, finanţat prin Programul de Vecinătate România – Serbia 2004 – 2006, derulat de CCIAT în parteneriat cu Camera Economică Regională Zrenjanin, Camera Economică Regională Kikinda, Camera Economică Regională Pancevo şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin.
La eveniment au participat reprezentanți a 10 firme membre ale CCIAT, care au fost stabilite peste 50 de contacte de afaceri cu cele 27 de firme sârbești participante, în domeniile: agricultură (producere instalații de muls), prelucrarea lemnului, construcții, comerț cu materiale de construcții, arhitectură și proiectare, turism, prelucrări mecanice, producere și comercializare de articole textile.
Proiectul vizează în principal crearea la Timişoara, în structura CCIAT, a unui Centru regional care să ofere suportul logistic şi organizaţional necesar dezvoltării şi promovării activităţilor antreprenoriale în regiunea transfrontalieră româno-sârbă prin stimularea reciprocă a competitivităţii, transferului de cunoştinţe şi bune practici, schimbului de informaţii economice şi de afaceri.
Proiectul se adresează firmelor, în special IMM-urilor, care îşi desfăşoară activitatea în regiunea de graniţă România-Serbia. Centrul va găzdui şi o expoziţie permanentă a celor mai competitive servicii şi produse ale mediului antreprenorial din Regiunea Banat. Deschiderea oficială a Centrului Regional pentru Dezvoltare Durabilă a Banatului este programată pentru luna noiembrie 2009.

Comentarii

comentarii