Acasă Economic Bega Grup amenajează la Timişoara primul hotel de cinci stele –...

Bega Grup amenajează la Timişoara primul hotel de cinci stele – FOTO

986
DISTRIBUIȚI

hotel timisoara

Deşi pentru cei care trec zilnic prin Piaţa Victorie totul pare normal, de câteva săptămâni Hotelul Timişoara a intrat într-un amplu program de transformare. Deşi din afară nu se vede nimic, corpul vechi de clădire este luat cu asalt de muncitori care s-au apucat de transformarea totală a acestui. 
După renovarea faţadei, terminată de curând, au demarat lucrările de consolidare ale clădirii şi amenajările interioare.
Grupul de firme Bega, controlat de Marius şi Emil Cristescu, va investi 4,5 milioane de euro pentru transformarea clădirii istorice în primul hotel de 5 stele din Timişoara. Capacitatea hotelului va fi mărită cu 60 de camere şi 14 apartamente de 5 stele, fiind deja semnat acordul cu Ministerul Turismului.
{vsig}galerie/hoteltimisoararenovare{/vsig} „Preconizăm că lucrările vor fi terminate la sfârşitul lunii octombrie. Am ales ca şi constructor o companie serioasă care sperăm că va lucra conform graficului. Sigur, vom avea grijă ca pe timpul lucrărilor oaspeţii hotelului să nu fie deranjaţi. Perioada de construcţie a fost aleasă tocmai din aceste considerente, aşa încât pe timpul verii să putem lucra 24 de ore din 24. Ca locaţie în Timişoara nu cred că ne poate concura nimeni şi ar fi fost păcat să nu facem ceva deosebit, care să fie benefic şi pentru oraş”, ne-a declarat Ioan Satmari, directorul Bega Turism.
Cea mai spectaculoasă transformare o va suferi holul de intrare în hotel. Acesta va corespunde exigenţei standardelor de 5 stele şi, în premieră pentru România, va fi completat de o galerie de artă – Galeria Calina, un nume deja consacrat în domeniul artei româneşti. În subsolul clădirii, de 600 de metri pătraţi, va fi amenajat un punct de recreere pentru oaspeţii hotelului, respectiv un salon cosmetic, o sală de fitness şi o saună şi un punct medical cu circuit închis. Pentru spaţiul rămas se are în plan realizarea unui casino sau a unui club. Sala multifuncţională Viena care fi mărită cu încă 200 de locuri, ajungând la 600 de locuri. La mezanin va fi amenajată o sală de restaurant cu o capacitate de 200 de locuri cu vedere spre Piaţa Victoriei.
La mai bine de un an de la declanşarea crizei economice, când multe afaceri, chiar în domeniul hotelier, îşi închid porţile, cei de la Bega investesc astfel milioane de euro la Timişoara.
„În mod cert suntem influenţaţi de criza economică. Se simte şi la noi o scădere. Anul acesta am avut hotelul ocupat în proporţie de 48%, iar faţă de acum doi ani am scăzut cu 25-20%. Oricum porneam investiţia, pentru că era un spaţiu care nu era utilizat. Criza a adus şi beneficii. Cheltuielile cu manopera au scăzut cu 30 la sută, iar materialele cu 15 – 20 la sută. Faptul că am ales să ne încadrăm în standardele de 5 stele a dus la creşterea investiţiei, atât pentru renovare cât mai ales pentru dotarea şi mobilarea camerelor, care costă de două ori mai mult decât pentru cele de 3 stele. Pentru viitor avem în plan şi o posibilă afiliere unui lanţ internaţional de hoteluri pentru că, automat, captarea clienţilor va fi mult mai uşoară. Deocamdată vom porni pe cont propriu, cu primul hotel de 5 stele din Timişoara. Dorim să ne axăm mai mult pe un hotel de business, respectiv organizarea de conferinţe, congrese şi seminarii, pentru că ne vom extinde foarte mult cu săli multifuncţionale. Vom avea 8 săli diferite cu capacităţi de la 20 la 600 de locuri. În total vom avea în jur de 220 de camere, 95% în regim de dublă, aşa că tindem spre 550 de locuri de cazare, având cea mai mare capacitatea hotelieră din Timişoara. Am avut solicitări pentru diferite congrese internaţionale, mai ales din domeniul medical şi farmaceutic, unde au participat şi 600 de persoane, care au fost cazate în 2 sau 3 hoteluri din oraş”, spune Satmari.

Comentarii

comentarii