Acasă Actualitate Bişniţarii de cereale bântuie satele din Timiş

Bişniţarii de cereale bântuie satele din Timiş

DISTRIBUIȚI

Fermierii sunt invitaţi să sune la numerele de telefon –0256.280.009 sau la 0742.300.165, în vederea rezolvării punctuale a fiecărui caz.
Nicolae OpreaProducătorii de cereale membrii Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice (APCPT) Timiş care întâmpină greutăţi în valorificarea orzoaiecei de toamnă şi de primăvară sunt invitaţi să sune la numerele de telefon –0256.280.009 sau la 0742.300.165, în vederea rezolvării punctuale a fiecărui caz. “Noi am primit în ultimele zile mai multe sesizări că anumiţi contractanţi nu ar lua întreaga cantitate contractată”, a spus Nicolae Oprea, secretarul executiv al APCPT Timiş.
Campania de seceriş a început de câteva zile, iar bişniţarii de cereale bântuie satele din Timiş şi vin cu preţuri mici pentru orz şi orzoaică de sub 0,40 lei, pentru a cumpăra cerealele de la fermieri şi să le vândă la preţuri mult mai mari la adevăraţii achiziţionari. “Omenii să nu se lase înşelaţi, ci să ne contacteze pentru a le spune preţurile adevărate. Preţurile reale sunt de la 0,40 de bani în sus la kilogramul de orz. Pe membrii asociaţiei noastre îi îndemnăm să meargă la Comcereal şi la Silozul Cărpiniş, unde au preţuri preferenţiale: 8,7 lei tona, la recepţie, 8,3 tona, pe lună, la depozitare, 8,7 lei tona, la livrare. Acum, să fim solidari, noi fermierii, altfel, vom pierde iarăşi în faţa samsarilor de cereale”, a spus Nicolae Oprea.
Campania la grâu va demara în următoarele zile şi fermierii timişeni speră să scoată 2.800 –3.500 kg pe hectar, în funcţie de zonă şi după cum a plouat.

Comentarii

comentarii