Acasă Actualitate British School crește numărul claselor pentru noul an școlar

British School crește numărul claselor pentru noul an școlar

DISTRIBUIȚI

British International School of Timișoara, reputata instituție de învățământ atât pentru actul educațional de mare calitate, cât și pentru campusul deosebit, anunță disponibilitatea de noi locuri pentru elevi prin înființarea unor clase suplimentare pentru mai mulți ani de studiu. Procedura de înscriere a noilor elevi pentru anul școlar 2023-2024, pentru locurile disponibile, a început și continuă în săptămânile următoare.

 British International School of Timișoara activează de 4 ani de zile pe strada Aurora, în zona de nord a orașului. Școala a obținut în timp record acreditări naționale și internaționale, este afiliată sistemului internațional britanic de învățământ COBIS ca membru acreditat, este autorizată să organizeze atât examenele Cambridge, cât și Bacalaureatul Internațional recunoscut în toată lumea. Astfel, absolvenților British International School of Timisoara li se deschide oportunitatea de a studia la orice universitate din țară, Marea Britanie, Europa sau din lume.

Actualmente, 500 de copii din 20 de țări,  învață în toți anii de studiu, de la prescolari la ultimul an de liceu.

 Interesul părinților și al elevilor fiind foarte ridicat, școala își mărește campusul și va putea primi un număr suplimentar de elevi. Începând cu anul școlar 2023-2024, numărul claselor va crește la 31, British School integrând copiii de 4-5 ani în clasa Reception (clasa pregătitoare/ultimul an de grădinița ) până la anul 13 (echivalentul clasei a 12-a în sistemul public).

Totuși, pentru majoritatea anilor de studiu există un număr limitat de locuri disponibile.

Părinții interesați se pot adresa British School pentru a participa la unul din evenimentele de tip Porți Deschise, întâlniri pentru care au loc în baza înscrierii prealabile, mai multe detalii fiind disponibile pe pagina de Facebook a școlii sau la admissions@britishschool-timisoara.ro.

Procedura de înscriere

Depunerea dosarelor de înscriere pentru elevii noi a început deja și continuă în săptămânile următoare. Evaluarea dosarelor va avea loc în perioada următoare. Pentru primii ani de studiu, cunoașterea limbii engleze nu este o cerință, elevii fiind asistați la clasă de un asistent profesor vorbitor de limba română.

Toți copiii, cât și părinții acestora vor susține un interviu. De asemenea, elevii mai mari vor fi evaluați prin teste de limba engleză și matematică pentru a înțelege nivelul actual de cunoștințeale elevilor rezultând o abordare personalizată. Pentru clasele de la anul 7 în sus este necesar un anumit nivel de competență în limba engleză.

Procedura detaliată de admitere, condițiile și costurile școlarizare, sunt disponibile la adresa http://britishschool-timisoara.ro/ro/admission/. Informații suplimentare pot fi obținute prin email la admissions@britishschool-timisoara.ro sau prin telefon la 0799 408 341 în intervalul luni-vineri, orele 9.00-17.00.

Elevii școlii noastre pășesc într-o comunitate educațională cu caracter internațional clădită pe valori și principii solide, o comunitate dinamică, diversă, stimulantă, care le ofera oportunități de dezvoltare unice. Profesionalismul dovedit în sistemul britanic al corpului nostru didactic reprezintă un atu unic. Avem profesori din 12 țări, acestora li se alătură pe parcursul anului personalități locale și internaționale care interacționează cu elevii. Nu în ultimul rând, aș menționa că elevii British International School of Timișoara vor avea posibilitatea de a finaliza studiile liceale în cadrul școlii noastre urmând un program complex și variat, certificat de către Cambridge International și International Baccalaureate. Acest lucru le oferă posibilitatea de a accesa cele mai bune universități din lume”, declară Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.

Număr mic de elevi pe clasă, gamă largă de opționale, cantină și bucătărie proprie

British International School of Timișoara propune clase cu un colectiv restrâns de elevi – maximum 22 de elevi per clasă, respectiv un cadru didactic la fiecare 11 elevi în ciclul primar. Școala beneficiază de facilități și numeroase resurse, precum o sală nouă de sport, propriul parc, loc de joacă, introducerea tehnologiei digitale în educație, săli de clasă moderne cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, științe. Școala pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în afara sălii de clasă îmbinând activitățile didactice cu cele de recreere. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficiază de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

Predarea este în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format majoritar din profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume. Școlarizarea începe de la vârsta de 4 ani pentru clasa pregătitoare și continuă până la 18 ani (ultimul an de liceu), când elevii vor susține Bacalaureatul Internațional.

Programul școlar al elevilor este de la 8.30 la 16.00, acesta incluzând masa de prânz pregătită în bucătăria proprie (funcțională din această toamnă) șiservită în cantina școlii, programul de recreere și activitățile de după-amiază. După ora 16.00, școala propune o serie de cursuri opționale, vocaționale și cluburi precum diverse sporturi, arte, programare etc.

Comentarii

comentarii