Acasă Actualitate Bulevardele Cetății și Bogdăneștilor primesc aproape o mie de arbori noi

Bulevardele Cetății și Bogdăneștilor primesc aproape o mie de arbori noi

DISTRIBUIȚI

Aflate în reabilitare Calea Bogdăneștilor și Bulevardul Cetății sunt în această perioadă în atenția lucrătorilor de la primărie. Acolo se plantează aproape o mie de noi arbori. Primăria Timișoara a demarat campania de plantare de arbori din acest sezon, urmând ca 2600 să fie utilizați pentru creșterea spațiilor verzi din oraș.

O parte a arborilor va completa aliniamentele existente, iar alții vor fi folosiți pentru crearea unor noi zone verzi. Campania are ca scop nu numai îmbunătățirea aspectului estetic al Timișoarei, ci și reducerea nivelului de poluare a aerului, reducerea temperaturii ambientale pe timp de vară și înfrumusețarea spațiilor verzi, spun cei de la primărie.

”În această toamnă ne concentrăm pe cartierele Timișoarei, unde vrem să creștem calitatea zonelor verzi. Plantăm nu doar arbori, ci și o gamă diversă de arbuști, flori și plante perene. Facem amenajări peisagistice în mai multe zone unde am avut lucrări de infrastructură, cum sunt parcările din Complex sau Clăbucet, dar și în zona Bălcescu, unde mulți arbori au fost tăiați cu ani în urmă. Tot în această perioadă, lucrăm și pe Cetății și Bogdăneștilor, unde lucrările de reabilitare a bulevardelor se aproprie de final și acum plantăm aliniamente noi de arbori”, conform primarului Timișoarei, Dominic Fritz.

Echipele sunt pe teren, pregătirea solului este în plină desfășurare, iar primele plantări au fost făcute pe străzile Acad. Alexandru Borza, Bulevardul 16 Decembrie 1989, Bulevardul Cetății, Bulevardul Regele Ferdinand I, Calea Aradului, Calea Circumvalațiunii, Carei, Martir Constantin Zabulica, Cugir, Dej, Haga, I. I. de la Brad, Luminița Boțoc, Martir Ion Miron, Parcul Catedralei, Parcul Copiilor, Pestalozzi, Piața 700.

În această toamnă vor fi finalizate perdelele de arbori de-a lungul liniilor de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor – 537 de salcâmi și pe Bulevardul Cetății – 403 de frasini. De asemenea, sunt programate amenajări peisagistice în Piața Bălcescu și în parcările Clăbucet, Vaida Voievod și Lascăr Catargiu.

Comentarii

comentarii