Acasă Actualitate Ca urmare a numărului mare de cereri, TimPark ia o măsură temporară:...

Ca urmare a numărului mare de cereri, TimPark ia o măsură temporară: trei săptămâni fără sancțiuni pentru mașinile parcate în zonele rezidențiale

DISTRIBUIȚI

În ultimele zile, după ce TimPark a început să vândă abonamente, timișorenii s-au îmbulzit pentru a-și cumpăra abonamente. Au fost la mare căutare cele rezidențiale, și din cauza unui fake-news, anume că numărul acestora ar fi limitat. Reprezentanții serviciului au dezmințit această informație, însă cozile au persistat.

Astfel, marți, 29 martie, cu două zile înainte de a intra în vigoare noul regulament, reprezentanții primăriei transmit că, pentru primele trei săptămâni, nu se vor aplica amenzi proprietarilor de autovehicule care parchează în zonele rezidențiale.

„Serviciul Public pentru Administrarea Parcărilor din Municipiul Timișoara-Timpark anunță că, urmare a numărului mare de solicitări pentru eliberarea abonamentelor de tip Rezidențial, în perioada 01.04.2022-22.04.2022, nu vor fi sancționați proprietarii autovehiculelor ce parchează în zonele rezidențiale”, transmit reprezentanții primăriei.

Aceștia mai amintesc: „Vă informăm că abonamentul de tip «REZIDENT» se emite la casieria Serviciului Timpark doar persoanelor fizice care au domiciliul în Municipiul Timișoara, respectiv fac dovada că dețin în proprietate autovehiculul pentru care solicită acest abonament. Eliberarea lui se face în baza cărții de identitate a proprietarului și a certificatului de înmatriculare al autovehiculului, cu inspecția tehnică periodică valabilă. În cazul autovehiculelor deținute în comun de către soți, se va prezenta și certificatul de căsătorie, dacă solicitantul acestui abonament nu este înscris ca și proprietar în certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Mai pot beneficia de acest tip de abonament și persoanele fizice care fac dovada că locuiesc în interiorul unei zone Timpark și au înscrisă în actul de identitate mențiunea privind stabilirea reședinței (fosta viză de flotant) la respectiva adresă. Abonamentul de tip Rezident se poate elibera pentru un singur autovehicul de persoană și NU asigură rezervarea unui loc de parcare!

Reamintim cetățenilor că orarul de funcționare al casieriilor Timpark este de luni până vineri, între orele 08.00-20.00. De asemenea, abonamentele de parcare valabile pentru Zona Roșie, Galbenă, Albastră (nerezidențiale!) și cele de tip Combinat pot fi achiziționate și online, accesând site-ul www.timpark.ro.

În urma procesului de digitalizare a administrației publice, achiziționarea abonamentelor pentru rezidenți va deveni posibilă prin intermediul unei platforme online”.

Comentarii

comentarii