Acasă Actualitate Cafeneaua fermierilor 2020. Reforma agricolă a UE în dezbatere la CCIA Timișoara

Cafeneaua fermierilor 2020. Reforma agricolă a UE în dezbatere la CCIA Timișoara

DISTRIBUIȚI

Cafeneaua fermierilor 2020 va avea loc, în 20 martie, de la ora 9.30, la Camera de Comerț și Industrie Timiș, din Piața Victoriei nr.3, din Timișoara, la care sunt invitați nu numai fermierii din cultura mare, ci și micii producători agricol din județ.

”Ne adresăm tuturor celor interesați de viitorul micilor producători și fermieri și de întărirea comunităților locale”, spune avocata Andreea Mihoc, președinta Asociației Green Edu, organizatoarea evenimentului.

Andreea Mihoc a mai explicat: ”De ce reforma agricolă a UE este problema noastră? Parlamentul European urmează să planifice subvențiile pentru agricultură pentru următorii 7 ani.

Proiectul Comisiei UE nu este foarte ambițios și încearcă cu greu să găsească soluții viabile având în vedere schimbările climatice și pierderea biodiversitații. În prezent, fermele mari și industria alimentară beneficiază de pe urma actualului proiect, fermele mici și mijlocii fiind aproape uitate.

Reforma agricolă a UE afectează nu numai modul în care se vor desfășura afacerile, ci și veniturile directe ale fermierilor și, în același timp, creează o birocrație excesivă, care adesea duce la mai multă muncă decât beneficii.

Mai mult, politica agricolă a UE stabilește cum va arăta mediul înconjurător în următoarele decenii. Deci, se referă la fiecare dintre noi. Cu toții ne dorim un mediu intact, o diversitate de animale și plante, o hrană sănătoasă și de înaltă calitate”.

Care sunt obiectivele evenimentului din 20 martie de la CCIA Timișoara. Andreea Mihoc a mai spus: ”Desfășurat sub forma unei cafenele, ne propunem să lucrăm cu participanții pe teme individuale și să colectăm idei care să contribuie la o mai bună reformă agricolă a UE.

Cum ar putea și cum trebuie să arate agricultura de mâine, astfel încât fermierii să aibă un venit bun, să nu ne pierdem tradițiile și identitatea?

Ce trebuie să se schimbe în politica agricolă națională și europeană, astfel încât să avem un viitor cu hrană sănătoasă, sol total refăcut, peisaje bogate în specii și ecosisteme stabile?

Apoi formulăm propuneri care for fi transmise direct comisiilor relevante. Împreună arătăm că suntem parte din proces. Este un semn al democrației vii: gândim și acționăm pentru noi înșine și pentru generațiile viitoare și vrem să avem un cuvânt de spus în elaborarea legilor care ne afectează”. Înscrieri, în limita locurilor disponibile -30: office@greeneducare.org sau la telefon 0723/633977 https://www.greeneducare.org/ro/

Comentarii

comentarii