Acasă Sănătate Când consumă timișenii cele mai multe medicamente și când cele mai puține?

Când consumă timișenii cele mai multe medicamente și când cele mai puține?

DISTRIBUIȚI

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a decontat anul trecut 191.458.684 lei, pentru rețetele compensate și gratuite eliberate asiguraților de farmaciile din județ.

Cel mai ridicat consum de medicamente a fost înregistrat în luna ianuarie 2019  (28.370.410 lei), iar cel mai scăzut  consum de medicamente a fost  în luna octombrie 2019 (5.247.340 lei).

Comparativ cu anul 2018, suma decontată farmaciilor în contract cu CJAS Timiș, pentru rețetele gratuite și compensate, a crescut cu aproximativ 30 de milioane de lei.

 „Atragem atenția tuturor furnizorilor de medicamente aflați în relație contractuală cu CJAS, că au obligația  să se aprovizioneze cu medicamente, în maximum 24 de ore pentru bolile acute și subacute și 48 de ore pentru bolile cronice.

În cazul în care o persoană asigurată întâmpină probleme în obținerea medicamentelor gratuite sau compensate, această persoană  se poate adresa CJAS Timiș pentru a rezolva, în cel mai scurt timp posibil, situația asiguratului respectiv”, a precizat Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.

În anul 2020, în contract cu CJAS  Timiș sunt 133  de farmacii.

Comentarii

comentarii