Acasă Actualitate Când te simți buricul pământului, la Timișoara!

Când te simți buricul pământului, la Timișoara!

675
DISTRIBUIȚI

Atunci când te simți buricul pământului ești și nesimțit și oprești și treci pe oriunde vrea mușchiul tău și chiar peste linia de tramvai, și consideri că nu se întâmplă nimic.

Totuși, riști să provoci nu numai accidente, ci și să blochezi circulația tramvaielor, cum se întâmplă adesea în Timișoara.

Așa s-a întâmplat și cu șoferul acestei mașini, doar e buricul pământului!!!

Din păcate sunt mulți dintre aceștia în Timișoara – atenționează cetățeanul care ne-a trimis fotografia la redacție, miercuri 11 septembrie.

Iată ce spune Poliția Locală!

”Sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă.

Poliția Locală atrage totodată atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea în locurile interzise pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor”.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră acționează pe linia opririi și staționării neregulamentare a autovehiculelor. Numai luna trecută au fost aplicate un număr de 2.224 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice.

Cele mai multe dintre acestea se referă la oprirea sau staționarea autovehiculelor în zona indicatoarelor de oprire interzisă, pe trotuare, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, pe pistele de biciclete, în zonele în care blochează intrările în curți, parcări, instituții, pe căile de rulare a mijloacelor de transport în comun, pe spații verzi, în zonele pietonale sau au fost aplicate în cazul conducătorilor auto care au pătruns pe străzi cu accesul interzis.

De asemenea, în aceeași perioadă au fost ridicate de către lucrătorii Societății Drumuri Municipale SA, ca urmare a constatărilor polițiștilor locali, un număr de 133 de autovehicule parcate neregulamentar.

Astfel de situații au fost constatate în special pe pistele pentru bicicliști, dar și în locuri în care conducătorii auto nu țin cont de consecințele faptelor lor și blochează, prin parcarea neregulamentară, fie mijloace de transport în comun, fie accesul în diverse imobile, parcări etc.

Comentarii

comentarii