Acasă Cultura Cântec pentru mama – superspectacol folcloric dedicat celei mai îndrăgite ființe

Cântec pentru mama – superspectacol folcloric dedicat celei mai îndrăgite ființe

962
DISTRIBUIȚI

„O mamă e acea persoană care poate lua locul oricui, dar nu poate fi înlocuită cu nimeni”. Vorbele Cardinalului Mermillod sunt transpuse muzical într-un spectacol folcloric organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

„Cântec pentru Mama” reunește apreciați și îndrăgiți interpreți de muzică populară din zona de vest a țării.

Luni, 8 martie 2021, de la ora 20, vor cânta, pentru cea mai îndrăgită ființă din viața fiecărui om, Alin Didraga, Andreea Chisăliță, Dumitru Teleagă și Liliana Laichici.

Nu vor lipsi din spectacol nici renumitele familii muzicale din folclorul bănățean: Carmen Biruescu și fiul său, Antonio Știopon, Ramona și fiica sa Georgiana Vița, respectiv Tinu Vereșezan și mama sa, Mama Florentina.

„Pentru mama o cântare”, „Mamă, te iubesc”, „Măiculița mea” sau „Mamă dragă, îți cânt iară” sunt câteva dintre melodiile pregătite pentru seara de 8 martie. Alături de soliștii de muzică populară, Mama va fi sărbătorită și de instrumentiștii dirijați de Sebastian Roșca și de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul. Coordonați de cuplul de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu, dansatorii vor interpreta momente coregrafice de pe Valea Almăjului și de pe Valea Bistrei.

„Cântec pentru mama”, spectacol folcloric online, va fi transmis în direct pe pagina de facebook a Ansamblului Profesionist Banatul. Tot acolo vor putea fi transmise în timp real gândurile și urările spectatorilor virtuali, precum și mesajele pe care aceștia le au pentru femeile și mamele din viața lor.

Spectacolul va fi în așa fel organizat, încât să respecte toate măsurile de protecție impuse de pandemia de coronavirus. Prezentat de Felicia Stoian, evenimentul cultural dedicat mamei este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii