Acasă Actualitate Carantina din Dumbrăvița nu se mai prelungește după noaptea de sâmbătă spre...

Carantina din Dumbrăvița nu se mai prelungește după noaptea de sâmbătă spre duminică

381
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, convocat vineri de subprefectul Mircea Băcală, a decis să nu mai ceară prelungirea carantinei în Dumbrăvița. Așadar, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 0, se încheie perioada de trei săptămâni de restricții suplimentare impuse pentru comuna de lângă Timișoara.

„În cadrul ședinței a fost prezentantă situția epidemiologică la nivelul județului Timiș. Totodată s-a pus în discuție problema localității Dumbrăvița, unde carantină expiră sâmbătă noaptea, și s-a decis că nu se va mai prelungi măsura de carantinare a comunei”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Pe de altă parte, pentru a împiedica creșterea ratei de infectare și a evita o nouă perioadă de carantină, subprefectul Mircea Băcală a cerut structurilor Ministerului Afacerilor Interne să intensifice controalele. În plus, Băcală a solicitat o mai mare implicare a autorităților locale în conștientizarea importanței respectării regulilor din pandemie de către cetățeni.

Reamintim, perioada de carantină a început în Dumbrăvița de la prima oră a zilei de 10 ianuarie. Tot atunci, carantina zonală a fost impusă și în comuna Giroc și, parțial, în comunele Ghiroda și Moșnița Nouă, dar în acestea a fost ridicată pe 24 ianuarie. În Dumbrăvița, în schimb, a fost prelungită pentru încă o săptămână, o premieră, până acum toate deciziile de acest fel fiind luate pentru perioade de câte două săptămâni.

Pe 9 ianuarie, când a fost luată decizia impunerii carantinei, rata de infectare pe 14 zile în Dumbrăvița era de 6,70 cazuri la mia de locuitori, iar ziua următoare, când deja era instaurată măsura, crescuse la 6,87. Pe 23 ianuarie, când a fost anunțată prelungirea perioadei de carantinare, rata era de 8,54, iar acum, când s-a decis finalizarea ei, este de 6,88.

Comentarii

comentarii