Acasă Actualitate Caravana umanitară Timisoara – Barcelona pentru refugiații de razboi

Caravana umanitară Timisoara – Barcelona pentru refugiații de razboi

DISTRIBUIȚI

Joi, 10 martie, o caravană formată din 15 vehicule, inclusiv autoturisme și furgonete, a plecat din orașul Sabadell (Catalonia, Spania) cu 29 de persoane – printre care sunt 3 doctori si 2 jurnalisti – și o încărcătură de alimente, medicamente și produse de primă necesitate pentru victimele războiului din Ucraina.

Organizatorii excursiei sunt membri ai Clubului de Tenis Sabadell. Liderul grupului, domnul Emilio Sarrión, a cerut ajutorul Consulatului Onorific din Spania la Timișoara pentru două obiective:

  1. Pentru a se asigura că ajutorul ajunge la victime.
  2. Oferirea colaborării autorităților române pentru transferul a până la 70 de refugiați de război doritori să ajunga în Spania.

Acest consulat a contactat imediat “Timișoara pentru Ucraina” pentru a îndeplini aceste obiective.

Vineri, 11 martie, caravana va descărca conținutul celor 15 vehicule la depozitul pe care „Timișoara pentru Ucraina” l-a deschis în Ghiroda. Acolo va fi sortat și, în aceeași seară, va fi expediat cu TIR-ul la Siret și de acolo la Cernăuți.

De asemenea, au fost identificate 70 de persoane, majoritatea mame cu copii, care doresc să facă drumul spre Spania. Dintre acestea, 50 vin cu un autocar de la Siret, care va sosi astăzi, 11 martie. Alte 20 au sosit deja sau vor ajunge la Timișoara prin alte mijloace astăzi.

Toți aceștia vor avea cazare gratuită de vineri seara până sâmbătă seara, grație “Timișoara pentru Ucraina”.

Sâmbătă, 12 martie, convoiul de 15 mașini, cu cei 29 de cetățeni spanioli și 70 de refugiați, va pleca spre Spania, urmând să ajungă la destinație duminică seara.

Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara aplaudă generozitatea și empatia enormă a societății spaniole în general și a membrilor Clubului de Tenis Sabadell care au dedicat atât de mult efort și timp pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate.

Comentarii

comentarii