Acasă Sănătate Care sunt primele simptome ale infectării cu coronavirus la copii. Febra nu...

Care sunt primele simptome ale infectării cu coronavirus la copii. Febra nu apare la început

DISTRIBUIȚI

Coronavirusul continuă să facă ravagii pe întreg globul iar numărul victimelor crește de la o zi la alta. În cazul copiilor însă, virusul se manifestă altfel. Dacă la adulți primele simptome sunt febra, durerea în gât sau pierderea mirosului, la copii, debutul este total diferit.

Un nou studiu exclude febra ca prim simptom la cei mici. Se pare că simptomele de coronavirus în cazul copiilor ar putea începe cu diaree și oboseală.

Potrivit ultimelor rezultate, în cazul a cinci pacienți chinezi, cercetătorii au descoperit că tinerii sufereau de simptome gastro-intestinale, cum ar fi blocajele și umflarea rinichilor.

Explicația specialiștilor

Specialiștii din Wuhan au venit cu explicații. Potrivit acestora, situația este diferită în cazul copiilor, deoarece virusul se atașează de receptori care se găsesc nu doar în plămâni, ci și în tractul intestinal, scrie Daily Mail.

„Majoritatea copiilor sunt infectați ușor cu COVID-19, iar puține cazuri grave au adesea probleme de sănătate subiacente”, a declarat autorul principal, Dr. Wenbin Li, al Departamentului de Pediatrie din Spitalul Tongji.

În ceea ce privește sudiul, acesat a fost publicat în Frontiers și a analizat cinci copii internați la Spitalul de Copii Wuhan între 23 ianuarie și 20 februarie.

Prin evidențierea cazurilor există o speranță ca alți clinicieni să poată diagnostica și izola rapid pacienții care au simptome similare.

Acest lucru ar putea duce la tratarea pacienților mai devreme și la reducerea riscului de răspândire.

Sursa: capital.ro

Comentarii

comentarii