Acasă Actualitate Cartierul istoric Iosefin din Timișoara – cel mai devastat în ceea ce...

Cartierul istoric Iosefin din Timișoara – cel mai devastat în ceea ce privește managementul deșeurilor stradale

720
DISTRIBUIȚI

Cartierul istoric Iosefin din Timișoara pare a fi cel mai devastat în ceea ce privește managementul deșeurilor stradale, așa cum cotidianul ZIUA de Vest a mai atras atenția în numerele trecute.

De ce? Pe lângă faptul că există o piață, chiar în centrul cartierului, unde circulă foarte mulți cetățeni și, bineînțeles, de cele mai multe ori, ei aruncă deșeurile pe unde apucă, poluând mediul, foarte multe coșuri de gunoi de pe străzi sunt distruse.

E clar că situația devine și mai urâtă, în aceste condiții și oamenii au justificare să arunce gunoaiele peste tot pe spațiul verde.

Cazul este destul de șocant, fiindcă pe unde mergi pe străzile din cartier, descoperi coșuri sparte și căzute jos (foto), iar împrejur, deșeuri.

Probabil ticălosul sau ticăloșii care dau cu piciorul și le dărâmă locuiesc în cartier și de câte ori ies în oraș și sunt beți distrug coșuri de gunoi. Grav este că acestea așa rămân distruse pe jos. Nimeni nu le înlocuiește, iar imaginea urbei are de suferit!

Cea mai devastată rămâne, fără îndoială, strada Văcărescu.

Ce spune Poliția Locală Timișoara?

Poliția Locală Timișoara atrage atenția persoanelor care deteriorează sau distrug materialul dendrofloricol, băncile, coșurile de gunoi stradal, alte obiecte de mobilier urban că vor fi sancționate drastic.

Amenzile pentru astfel de fapte sunt foarte piperate și sunt cuprinse între 2000 și 2500 lei, conform  HCL nr. 371 din 2007, modificată.

Comentarii

comentarii