Acasă Actualitate Câteodată, justiţa este oarbă

Câteodată, justiţa este oarbă

DISTRIBUIȚI

În anul 1992, Mihai Nistor, din comuna Izvin, a cumpărat un teren de şase hectare de la unul dintre vecini. Doi ani mai târziu, vânzătorul l-a împuternicit pe cumpărător, printr-o procură specială, să se ocupe de toate formalităţile pentru a intra în posesia terenului şi să facă cu respectivul teren ce crede de cuviinţă. În acelaşi an, familia Pietreanu, care a vândut cele şase hectare de teren, a plecat în America, pentru a se stabili definitiv peste ocean. În anul 1997, familia Pietreanu se întoarce din Statele Unite ale Americii şi se stabileşte din nou în România. În anul 2003, Familia Nistor a formulat o cerere de chemare în judecată prin care solicita ca hotărârea ce se va pronunţa să ţină loc de act de vânzare-cumpărare între Nistor, în calitate de cumpărător şi Ileana Elena Pietreanu, în calitate de vânzător. Din acel moment, ceea ce trebuia să fie o simplă formalitate s-a transformat într-un lung şir de procese.

Au revândut cele şase hectare de teren pentru 800 de euro

În timp ce pe rolul Judecătoriei Timişoara se judeca acest proces, familia Pietreanu a considerat de cuviinţă să revândă terenul unui medic din Timişoara. Doctorul Trăilă Nicola a achiţiţionat, în luna august 2004, cele şase hectare de teren pentru suma de 30 milioane lei, care la vremea respectivă reprezentau aproape 800 de euro. În luna iulie a aceluiaşi an, Institutul de Medicină Legală din Timişoara întocmeşte un raport de expertiză psihiatrico-legală. Concluziile acestui raport au stabilit că Ileana Elena Pietreanu, adică femeia care vânduse terenul familiei Nistor în urmă cu 12 ani, suferă de psihoză paranoidă cronicizată şi a cerut Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara punerea acesteia sub interdicţie legală. Asta înseamnă că din acel moment, respectiva femeie nu mai putea semna niciun act în nume propriu. Cu toate acestea, în luna august, Ileana Pietreanu vinde cele şase hectare de teren doctorului Nicola. Abia în luna octombrie a aceluiaşi an aceasta este pusă sub interdicţie legală. Asta cu toate că Institutul de Medicină Legală din Timişoara cerea instanţelor judecătoreşti acest lucru încă din luna iulie. Pe scurt, în iulie 2004, IML Timişoara cere punerea sub interdicţie a doamnei Pietreanu. În august 2004, aceasta vinde un teren de şase hectare doctorului Trăilă, iar în luna octombrie, aceasta este pusă sub interdicţie.

Familia Pietreanu nu mai recunoaşte prima vânzare

Fiul Elenei Pietreanu, Niţă Pietreanu, spune că familia lui nu a vândut în anul 1992 acel teren familiei Nistor, iar despre contractul încheiat între cele două părţi nu ştie nimic. Tocmai de aceea, terenul a fost vândut doctorului Nicola Trăilă, pentru că acesta încă aparţinea familiei Pietreanu. În interogatoriul de la instanţele judecătoreşti am putut reţine faptul că fiul Elenei Pietreanu nu recunoaşte vânzarea făcută de familia acestuia în anul 1992. Cu toate acestea, el recunoaşte că greutăţile materiale l-au determinat să revândă terenul în anul 2004. Adică acesta a recunoscut că a revândut terenul în anul 2004 doctorului Nicola Trăilă, pe care l-a şi informat că pentru bucata respectivă de pământ există un litigiu în instanţă.

Nicola Trăilă: "Nu ştiam de acest litigiu"

Nicola Trăilă, unul dintre doctorii apreciaţi din Timişoara, susţine că nu ştia nimic de acest litigiu. "Nu ştiu ce a declarat fiul doamnei Pietreanu, dar eu vă spun că nu ştiam nimic de acest litigiu. Am cumpărat terenul la vremea respectivă cu 30 milioane lei, pentru că aşa erau preţurile în acele vremuri" , spune Nicola Trăilă. În momentul de faţă, situaţia este următoarea: familia Nistor a câştigat un proces, apoi a pierdut altul, iar acum va depune recurs, pentru că în sinea lor, oamenii ştiu că au fost păcăliţi.
 

Comentarii

comentarii