Acasă Actualitate Ce facem în minivacanța de 1 Iunie? O călătorie în lumea poveştilor:...

Ce facem în minivacanța de 1 Iunie? O călătorie în lumea poveştilor: Castelele Bavareze

DISTRIBUIȚI

Există undeva la vestul Europei, un ţinut de poveste, cu munţi decupaţi parcă din cărţi ilustrate, cu lacuri cu ape cristaline, cu orăşele medievale şi oameni ospitalieri, cu castele fastuoase şi biserici baroce în care te pierzi în timp. Ţinutul Bavariei este un loc în care poţi trăi bucuria în forma ei cea mai pură.

Agenţia de turism Ultramarin vă propune, la sfârșitul lunii mai, să vizitaţi câteva dintre cele mai frumoase castele din lume, aşezate în peisaje de poveste.

Excursia de cinci zile se face cu autocar omologat din Timișoara, iar pentru că mergem într-un tărâm de poveste, vom fi însoțiți de un ghid specializat din partea agenției, bun cunoscător al celor mai frumoase povești și date istorice despre castele.

Călătoria spre castelele bavareze trece prin Austria, cu o oprire în oraşul lui Mozart, Salzburg. Liniştea şi civilizaţia austriacă din Alpi te cuceresc imediat, iar drumul devine parcă mai înălţător, o dată ce ai început să-ţi umpli inima de frumuseţe. La fel şi Munchenul, cu aerul lui medieval de sat mai mare cu clădiri maiestuoase şi clopote ce bat din oră în oră venind parcă din alte timpuri. Un oraş ce trepidează de istorie, cu o arhitectură impozantă şi cu oameni veseli.

Cele mai frumoase Castele din Bavaria

Turul castelelor bavareze în care puteţi merge împreună cu Ultramarin începe cu o vizită pe Insula Bărbaţilor, aşezată pitoresc între ape cristaline, loc în care, după ce răzbaţi drumul prin pădurea răcoroasă, decoperi un palat extravagant, construit de Ludovic al II-lea, o copie a celebrului Versailles de la Paris: Castelul Herrenchiemsee. Dorind să creeze un castel de poveste, în care melancolicul rege să se retragă, Ludovic al II-lea a lăsat aici o bogăţie arhitecturală: cel mai pur stil rococo francez se oglindeşte în camerele luxuriante, încărcate cu decoraţiuni, candelabre, picturi şi broderii. Dar nu doar castelul, ci şi parcul lui cu fântâni arteziene superbe este un loc în care poţi petrece o zi întreagă, adâncit în vremuri strălucitoare, de mult apuse.

Simbolul arhitecturii romantice idealizate, castelul Neuschwainstein este probabil unul dintre cele mai fotografiate castele din lume. Şi are şi de ce, pentru că frumoasa construcţie se ridică semeţ pe o stâncă, în mijlocul munţilor, ca într-o poveste în care te trezeşti dintr-o dată şi te aştepţi ca prinţi şi prinţese cuceritoare să te întâmpine la intrare. Castelul este de fapt, nici mai mult, nici mai puţin, o construcţie pe care Ludovic al II-lea a ridicat-o pentru compozitorul Richard Wagner, ca semn al iubirii pe care i-o purta.

Castelul Hohenschwangau este o călătorie prin timpuri medievale, într-un decor ce îţi taie respiraţia: de aici, Ludovic al II-lea privea pe geam, spre celălalt munte, unde se construia castelul Neuschwainstein, sub stricta sa supraveghere.

Castelul Nymphenburg din Munchen este o construcţie elegantă, înconjurată de canale pe care plutesc graţios lebede, raţe şi gâşte sălbatice, şi unde se poate vizita şi un muzeu al trăsurilor şi al porţelanurilor.

Castelul Lindenhof impresionează cu grădinile și opulența prezentă în interior: camere aurite, numeroasele statui, fântâni, terase de flori și lacul pe care regele Ludwig al II-lea se plimba într-o barcă aurită. Castelul Linderhof este singurul pe care cel supranumit Regele Nebun l-a văzut terminat. 

Agenţia de turism Ultramarin vă invită aşadar, din 30 mai, într-un circuit spectaculos prin Bavaria, în care veți descoperi locații unice, peisaje ireal de frumoase și castele de poveste. Toate detaliile acestei călătorii le puteți afla aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/castele-bavareze.

Comentarii

comentarii