Acasă Politica Ce mai fac primarii prin comunele din Timiș. Cazul Crașovan Dănuț de...

Ce mai fac primarii prin comunele din Timiș. Cazul Crașovan Dănuț de la Balinț

2573
DISTRIBUIȚI

Deși Timișoara a avut mari probleme cu deszăpezirea, în alte localități din Timiș situația este mult, mult mai gravă. Peste 60 de localități au rămas fără curent sau apă (sau ambele) în urma ninsorilor abundente și a temperaturilor scăzute. Asta înseamnă că mai mult de 45.000 de oameni au rămas în beznă, și de multe ori în frig. Situația este cu atât mai gravă, cu cât infrastructura este învechită și vulnerabilă la intemperii.

O astfel de situația a avut loc în comuna Balinț, aflată sub tutela unui primar PSD: Crașovan Dănuț.

”Domnul Crașovan a avut mici schimbări ideologice de-a lungul timpului. Acesta a fost membru PDL, PNL și la urmă PSD.

Acesta este în fruntea comunei Balinț de aproximativ 15 ani, comună pe care o conduce cu o mână de fier.

Odată cu ninsorile, Balinț a rămas fără energie electrică. Dar, surpriză, doar câteva case au primit rapid energie electrică. Printre ele: casa domnului primar PSD.

Acesta a fost suspectat că folosea un generator electric, din bani publici, în scop personal. După ce echipa USR Balinț a atras atenția asupra acestei situații, generatorul a dispărut ca prin minune.

Nu s-au oferit răspunsuri, iar generatoarele pentru restul cetățenilor au fost închiriate după 5 zile de frig și beznă. Cetățenii disperați acuză primăria de nepăsare și incompetență, pentru că sute de oameni au fost blocați în condiții aspre, deși soluțiile există și sunt la îndemâna administrației locale.

Politica în localitățiile mici se face cu agresivitate și intimidare. Încă. Oamenii se cunosc toți între ei, iar fiecare luare de poziție poate însemna un risc pentru buna colaborare cu autoritățile locale.

Schimbarea la nivel înalt este foarte grea, dar la nivel local (în unele sate și comune) este aproape imposibilă. Echipa USR Balinț și-a asumat sarcina extrem de dificilă de a schimba situația politică din localitate, care în acest moment este blocată în trecut de „ochiul atotvăzător” al domnului primar.

Mulțumim USR Balinț pentru că ați răspuns unei provocări pe cât de dificilă, pe atât de necesară.

USR Timiș nu este doar USR Timișoara. Intenționăm ca în scurt timp să avem filiale deschise în fiecare localitate din județ”, se precizează într-un comunicat al USR Timiș.

Comentarii

comentarii