Acasă Actualitate Cea mai urâtă și degradată clădire din Timișoara se află în Piața...

Cea mai urâtă și degradată clădire din Timișoara se află în Piața Libertății (VII)

265
DISTRIBUIȚI

Chiar în buricul târgului, în Piața Libertății din Timișoara, tronează o imensă clădire cu o arhitectură frumoasă, dar aflată într-o înaintată degradare, unde iese în evidență la parter sigla defunctului PNȚCD.

Evident că această construcție veche reprezintă o imagine dezolantă, pentru TM2021. Pereții sunt scorojiți și există un pericol mare ca molozul să cadă pe trotuar, în capul trecătorilor. Multe geamuri sunt sparte sau nu există, lăsând loc porumbeilor să se adăpostească în camerele pustii. Situația devine tot mai dramatică pentru această clădire minunată, dar cui îi pasă?

De aceea o introducem la categoria Cea mai urâtă și degradată clădire din Timișoara!

Amintim că Primăria Timişoara  a însărcinat Poliția Locală să-i amendeze pe proprietarii care locuiesc în clădirile istorice degradate şi nu le renovează. Amenzile sunt  între 4.000 și 8.000 de lei. Cei care nu au înţeles şi nu s-au apucat să îşi reabiliteze clădirile vor fi amendaţi în fiecare săptămână, până când le vor repara, astfel încât să arate la standardul pe care-l merită Timişoara. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal continuă verificările cu privire la modul în care proprietarii de imobile aflate în zona istorică a Municipiului Timișoara respectă legislația privind întreținerea clădirilor, având obligația de a obține documentațiile necesare demarării procedurilor de remediere a stării de degradare a imobilelor aflate în proprietate. ”Potrivit Legii 422/2001, amenzile ajung până la 8.000 lei” – atenționează Poliția Locală Timișoara.

 

Comentarii

comentarii