Acasă Politica Cel mai scump fake news din istorie

Cel mai scump fake news din istorie

DISTRIBUIȚI

Este un preț uriaș. Cel convenit marți. Probabil cel mai scump fake news din istorie. O societate comercială a fost calomniată de faimoasa televiziune deținută de Rupert Murdoch. Și a intentat un proces, solicitând o sumă fabuloasă. Prin negocieri, pentru a evita procesul jenant, Fox News a acceptat să plătească nu mai puțin decât 787,5 de milioane de dolari.

Conform deciziei judecătorului, urma să se pronunțe o Curte cu juri. Panica la Fox News a fost atât de mare, încât conducerea trustului a renunțat la orice fel de trucuri avocățești. A negociat și urmează să plătească colosala sumă pe care am precizat-o mai sus, deși inițial i s-au cerut 1,6 miliarde de dolari. Dar ce s-a întâmplat? Cum de s-a ajuns aici?

Spre deosebire de ceea ce se întâmplă acum, în 2020 Fox News era singurul suport media puternic al lui Donald Trump. Acesta a pierdut alegerile, invocând insistent că acestea ar fi fost furate de actualul președinte. Fox News a difuzat în serie informații care confirmau acuzațiile lui Donald Trump. În ciuda faptului că principalii realizatori ai televiziunii și Murdoch însuși erau conștienți că nu dețin probe privind fraudarea. Acuzațiile erau aduse producătorului de aparate electronice de vot Dominion, care a asigurat numărarea voturilor în 28 de state. Prejudiciul adus acestei societăți a fost uriaș. La timpul respectiv, valoarea acțiunilor a scăzut semnificativ. Americanii au creditat informațiile lui Donald Trump, cu atât mai mult cu cât acestea erau susținute la foc continuu de Fox News. Le-au crezut atât de mult încât, în baza acestora, s-a produs și asaltul Capitoliului, într-o încercare dramatică, dar nereușită de a bloca omologarea alegerilor. Reprezentanții Dominion au reușit însă să pună mâna pe o serie întreagă de probe. Mesajele pe care și le comunicau în redacție unii altora jurnaliștii și reprezentanții managementului. Inclusiv Murdoch. Din aceste mesaje rezultă negru pe alb reaua voință și reaua credință a celebrului post de televiziune.

Aceasta este pe scurt istoria celui mai scump fake news din istorie.

Comentarii

comentarii