Acasă Economic CFR Infrastructură a propus desfiinţarea regionalelor Constanţa, Galaţi, Timişoara şi Braşov

CFR Infrastructură a propus desfiinţarea regionalelor Constanţa, Galaţi, Timişoara şi Braşov

509
DISTRIBUIȚI

Compania CFR Infrastructură a propus sindicatelor desfiinţarea a patru regionale, Constanţa, Galaţi, Timişoara şi Braşov, şi unor subunităţi ale companiei, prin care se vor elimina 1.000 de locuri de muncă.
„De la CFR Infrastructură am primit o notă prin care să se reducă numărul de angajaţi cu 1.000 de persoane, prin desfiinţarea unor subunităţi ale companiei, printre care şi patru regionale, respectiv Braşov, Constanţa, Timişoara şi Galaţi", a spus, joi, Gheorghe Popa preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial,.
CFR Călători nu a transmis niciun fel de propunere pentru restructurarea personalului, urmând ca liderii sindicali să se întâlnească marţi cu reprezentanţii companiei. CFR Călători a primit doar 50% din compensaţiile dintre costul real al călătoriilor şi preţul de la casa de bilete, compania înregistrând astfel datorii la CFR Infrastructură.
Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România, Iulică Măntescu, a declarat, miercuri, după discuţiile cu MTI, că propunerile de disponibilizări la cele trei companii CFR vizează un număr de peste 10.700 de persoane, urmând să aibă loc întâlniri separate cu fiecare societate pentru negocieri. Pentru CFR Călători se va propune o diminuare a personalului cu 1.400 de oameni, la CFR Infrastructură 800-1.000 de oameni, iar la CFR Marfă se doreşte disponibilizarea a 50% din angajaţi, adică 8.500 de oameni.

Comentarii

comentarii