Acasă Eveniment Chiştoacele aruncate pe jos au adus peste 1.000 de sancţiuni

Chiştoacele aruncate pe jos au adus peste 1.000 de sancţiuni

1174
DISTRIBUIȚI
altMulţi dintre cetăţeni reclamă faptul că domeniul public nu este curat, însă contribuie din plin la umplerea acestuia cu deşeuri de tot felul. Ambalaje, chiştoace de ţigări, coji de seminţe, şerveţele cu care tocmai şi-au şters oglinda retrovizoare sau chiar saci întregi cu moloz sunt aruncate pe domeniul public de către persoane pentru care bunul simţ este complet străin. Chiar dacă şi legea interzice astfel de practici, încă există prea mulţi cetăţeni care sfidează regulile, bunul simţ, dar şi pe concitadini. 

Conform HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, se sancţionează cu amenzi între 500 şi 1.000 de lei persoanele care aruncă hârtii, ambalaje, resturi alimentare, scuipatul şi consumul de seminţe, precum şi orice alte deşeuri pe domeniul public. 
O practică des întâlnită pe trotuarele şi şoselele Timişoarei este aruncarea chiştocului de la ţigara tocmai fumată, direct pe jos, chiar dacă în zonă există coşuri de gunoi sau scrumiere stradale. Să nu mai vorbim de numeroasele cazuri în care mucurile de ţigară zboară afară pe geamul maşinii, pe motiv că şoferului nu-i place cum miroase scrumul în interiorul automobilului. Partea bună este că tot mai multe astfel de personaje sunt amendate de poliţiştii comunitari. De la începutul acestui an, comunitarii timişoreni au aplicat nu mai puţin de 1.008 amenzi pentru aruncarea de chiştoace pe jos. Zilele trecute,  D. Bianca, de 17 ani, din Timişoara, a fost sancţionată cu 250 de lei deoarece a aruncat pe jos chiştoacele de ţigări în Piaţa Libertăţii, deşi în zonă se aflau coşuri de gunoi. K. Pavel, tot de 17 ani, s-a ales şi el cu sancţiune deoarece a aruncat chiştoace în faţa Liceului Auto de pe str. Ardealul. Băiatul a declarat că s-a grăbit să ajungă la şcoală şi de aceea a aruncat resturile pe jos. S. Daniela, de 40 de ani, a fost sancţionată cu 500 lei deoarece, aflată pe Spl. T. Vladimirescu în zona Autogării, a aruncat chiştoace pe geamul de la maşină, deşi avea scrumieră în autoturism. C. Adrian, de 17 ani, a declarat însă, în momentul în care a fost surprins aruncând pe jos chiştoace în zona Liceului Auto, că nu are nici o scuză pentru ce a făcut şi că merită amenda primită. 
 
 
 
 

Comentarii

comentarii