Acasă Actualitate CJT desființează două dintre sensurile giratorii dintre Timișoara și Giroc

CJT desființează două dintre sensurile giratorii dintre Timișoara și Giroc

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a decis să renunțe la două dintre sensurile giratorii provizorii amenajate pe drumul județean care leagă Timișoara de Giroc. Amenajate pentru a asigura siguranță sporită în trafic, acestea au generat un efect advers: îngreunarea traficului pe acest drumu, unul deja aglomerat.

Sensurile giratorii fuseseră instalate, la cererea Primăriei Giroc, pentru a asigura securitate sporită în trafic, conform lui Alin Nica, președintele CJT.

Deși au fost proiectate și instalate conform cerințelor legale, special pentru a se evita accidentele și pentru a asigura un acces mai facil pentru cei care locuiesc în cartierele noi din Giroc, spune Nica. Dar, din păcate, acestea au produs mari probleme, ambuteiaje în trafic, ceea ce locuitorii au și semnalat!

”Am înțeles problema sensurilor giratorii de pe Calea Timișoarei din Giroc și am dispus soluționarea situației! Girațiile provizorii au fost montate pentru siguranța circulației, la solicitarea Primăriei Giroc care a semnalat numărul crescut de accidente rutiere și accesul dificil la drumul județean din zonele noi construite ale localității.

Sensurile giratorii, în forma actuală, au fost proiectate conform normativului legal, au fost avizate de toate instituțiile implicate și au avut scopul de a proteja viețile omenești. Din păcate însă, așa cum au reclamat locuitorii Girocului și așa cum am constatat și eu, la fața locului, în cadrul mai multor vizite pe teren, traficul este îngreunat și există riscul unor blocaje majore odată cu începerea școlii”, a anunțat șeful CJ Timiș.

Decizia luată, de comun acord de reprezentanții autorităților, a fost ca două dintre aceste sensuri să fie eliminate. Cele rămase vor fi extinse la două benzi.

”Situația este monitorizată încă din luna august când am cerut o analiză temeinică a traficului, cu toate mijloacele posibile, la diferite ore, ca să înțelegem cum putem interveni astfel încât să păstrăm ideea cu care am pornit dar în același timp să fluidizăm traficul. Soluția agreată de toți factorii implicați este anularea girațiilor provizorii de la Jupiter si Soarelui deoarece avem în lucru studiul de fezabilitate pentru construirea lor definitivă. Totodată ne propunem lărgirea la două benzi a celor două sensuri giratorii provizorii care rămân și astfel să evităm strangularea traficului”, a mai spus Nica.

El cere primăriei Giroc să urgenteze asfaltarea unor rute alternative la Calea Timișoarei, pentru a se mai elimina din trafic.

Comentarii

comentarii