Acasă Actualitate Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara va prelua cazurile ușoare și...

Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara va prelua cazurile ușoare și medii de Covid-19

1279
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a dat avizul Clinicii de Dermatologie, care aparține Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în vederea intrării in circuitul unităților sanitare cu paturi destinate internării pacienților infectați cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Clinica de pe strada Daliei va prelua cazurile ușoare și medii.

Pe lista spitalelor din Timiș care mai pot prelua bolnavi se mai regăsesc Spitalul Județean, pentru dializă, Maternitatea Bega, pentru gravide, Spitalul CFR și Spitalul Municipal Lugoj, drept spitale suport.

„Până la această dată, 102 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara, după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ”, mai anunță DSP Timiș.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș suplimentează, acolo unde se impune, la punctele de trecere frontieră, terestre si din aeroport, personalul medical, în vederea efectuării triajului epidemiologic.

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSPJ Timiș au început să verifice cabinetele stomatologice care asigură urgențe. Aici, se verifică existența substanțelor dezinfectante, a echipamentului de protecție sanitară a personalului medical, precum și a altor măsuri de prevenție.

Acțiunile de control ale inspectorilor de sănătate publică se desfășoară, în continuare, și în marile lanțuri comerciale. Până acum, nu au fost acordate sancțiuni pentru modul în care au fost implementate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2, prevăzute în ordonanțele militare.

Comentarii

comentarii