Acasă Actualitate Clubul Rotary Lugoj a donat peste 800 de cărţi Liceului Teoretic „Traian...

Clubul Rotary Lugoj a donat peste 800 de cărţi Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Făget

476
DISTRIBUIȚI

RC LugojjjjOvidiu Bunget, preşedintele clubului, a primit, la Conferința Districtuală de la București, distincţia „Paul Harris cu Smarald”

Clubul Rotary Lugoj a făcut o donație de peste 800 volume de carte Liceului Teoretic Traian Vuia din Făget.

„În principal, cărțile au fost colectate la concertul caritabil al trupei 5 O’Miles, care a avut loc în 25 aprilie 2013, la sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, dar și din donațiile unor elevi, studenți și profesori din Timișoara, iar aici țin să mulțumesc, în mod deosebit, domnului profesor Milin Tihomir de la Colegiul Național C.D. Loga, studenților mei de la specializarea Contabilitate a Universității de Vest și Interact Timișoara Ripensis. Indiferent de vremuri sau vreme, se dovedește că «cine are carte are parte», iar ca un defect profesional, încă de la începutul mandatului, mi-am propus să pun în valoare cărți ce au fost citite și de care elevii dintr-o școală ar avea nevoie. Ideea a prins la liceul din Făget, unde un fost student, cu un suflet mare, educat și la Lugoj, Ionel Petrea, profesor de discipline economice, m-a motivat și mai tare în realizarea proiectului. Mulțumesc membrilor Clubului Rotary Lugoj pentru donația de carte realizată, iar cărțile, cu siguranță, vor servi elevilor în procesul învățării ori ca lectură suplimentară”, a precizat Victor Birău, directorul Liceului Teoretic Traian Vuia din Făget.

Pentru Clubul Rotary Lugoj, anul 2012-13 a fost unul cu multe proiecte pentru comunitatea lugojeană și nu numai. Ele au vizat atât aspectele sociale ale comunității, dar mai cu seamă au fost orientate spre educație și sănătate. Pentru întreaga sa activitate, președintele Clubului Rotary Lugoj, Ovidiu Bunget, a primit, la Conferința Districtuală din 6-8 iunie, de la București, din partea Guvernatorului Districtului 2241 România și Republica Moldova, Radu Popescu, distincția Paul Harris cu smarald, fiind printre primii rotarieni din țară cu o asemenea recunoaștere. De altfel, din cele 7 distincții acordate de Guvernator, 4 au ajuns în județul Timiș (RC Lugoj, RC Timișoara Cetate, RC Timișoara Ripensis și RC Buziaş).  

Comentarii

comentarii