Acasă Actualitate Clubul Rotary Timişoara sprijină educaţia online, în satul bănăţean

Clubul Rotary Timişoara sprijină educaţia online, în satul bănăţean

1549
DISTRIBUIȚI

În situația actuală, generată de virusul COVID-19, Clubul Rotary Timișoara vine în sprijinul elevilor, dat fiind că educația în România se va desfășura în mare parte în mod on-line, pe durata a multe luni anul acesta și probabil anul viitor.

La o analiză aprofundată a situației, rotarienii au constatat că accesul la resurse educaționale este extrem de redus în mediul rural din Banat, și că există o reală nevoie de a preîntâmpina un posibil abandon școlar în această zona.

Clubul Rotary Timişoara, dinamic ca de obicei, este implicat, în continuare, în proiectul “Performanţă în satul bănăţean” și a dezvoltat, în contextul pandemiei COVID 19, sub-proiectul “Educaţie online, în satul bănăţean”.

”Cu sprijinul unor parteneri importanţi, printre care TOLUNA, KANON si GIROD, Clubul Rotary Timişoara a materializat proiectul în mod concret, care a constat în donarea a peste 79 de calculatoare performante în şcolile defavorizate din mai multe localităţi bănăţene, care sunt folosite de către elevi.

Astfel, in prima faza a proiectului  au primit laptopuri şcolile gimnaziale din Chevereşu Mare (10), Racoviţa (10), Gottlob (10), “George Gârda” Mănăştiur (9), Beba Veche (10), Boldur (10), Ohaba Lungă (8), Fârdea (3).

Proiectul este realizat de Rotary Club Timişoara, coordonatori fiind Delia GOLCEA, Mahai AVRAM și Dan COSTINEANU”, a declarant Petre Grigorov, preşedinte Rotary Club Timişoara 2020-2021.

Comentarii

comentarii