Acasă Actualitate Coaliţia a decis: La Timiş, PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean,...

Coaliţia a decis: La Timiş, PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean, iar PNL, la Primăria Timişoara

DISTRIBUIȚI

În ciuda protestelor energice ale filialei PNL Timiș, șefii partidului au decis, luni, să sacrifice opțiunea acestora și să dea mână liberă PSD să aibă candidat unic la funcția de președinte al CJ Timiș. Surse din cadrul ședinței coaliției PNL – PSD, ținută luni la București au decis menținerea deciziei deja impuse local de la București, acume un candidat unic al coaliției la primăria Timișoara, de la PNL, respectiv candidat unic pentru președinția CJT, de la PSD.

Se pare că cele două partide doresc eliminarea USR de la conducerea orașelor mari unde formațiunea amintită are funcția de primar, iar candidatul PNL, probabil Nicolae Robu, a fost considerată soluția optimă de coaliția PSD – PNL. La schimb, PSD și-a impus un candidat care să câștige, fără adversar adevărat, conducerea consiliului județean. În aceste condiții, Alin Nica, ”actualul”, a fost dat la o parte pentru a face pârtie liberă pentru social-democratul Alfred Simonis, de la PSD.

În aceste condiții e foarte posibil ca Alin Nica să își caute un alt proiect politic căruia să i se alăture pentru a candida pe listele acestuia la postul ocupat în prezent. Duminică, toți delegații PNL Timiș au votat împotriva unei alianțe a PNL cu PSD, în cadrul unei ședințe a conducerii colective a partidului.

Comentarii

comentarii