Acasă Actualitate Nicu Covaci își revine după operația pe creier. Medicul Săndesc: “Este conștient,...

Nicu Covaci își revine după operația pe creier. Medicul Săndesc: “Este conștient, comunică cu noi, mănâncă și în curând va fi externat”

DISTRIBUIȚI

Starea lui Nicu Covaci, după operația pe creier de vineri, este foarte bună. Lider de la Phoenix își revine aproape miraculos. Intervenția chirurgicală, condusă de echipa renumitului medic neurochirurg Horia Pleș, care a durat aproximativ șase ore, fiind extirpată o tumoră de pe creier, a fost un succes.

„Operația a decurs bine, și-a revenit foarte bine, iar în acest moment este conștient, comunică cu noi, mănâncă și în curând va fi externat din spital. Ne bucurăm că a tercut cu bine, a fost o mobilizare a unei echipe complexe, de la echipa de imagistică, echipa de medicină internă, echipa operatorie coordonată de profesorul doctor Pleș. Sperăm ca în continuare evoluția să fie una bună, pentru că a fost o operație deloc simplă, dar a decurs foarte bine”, a declarat Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean din Timișoara. 

Nicu Covaci, în vârstă de 76 de ani, s-a simțit rău în ultima perioadă, acesta plângându-se că amețește, că nu mai poate sta în picioare, că-i amorțește fața și că îi este afectată vederea. Artistul locuiește de 47 de ani în Occident, el a luat însă decizia să se lase pe mâinile medicilor din România. A venit la Timișoara și a făcut investigațiile la la Secția de Neurochirgie a Spitalului Județean din Timișoara. Diagnosticul pus de medici a fost Proces Expansiv Intracranian. A fost o problemă gravă și trebuia operat de urgență.

Comentarii

comentarii