Acasă Actualitate Cod galben de vreme rea în vestul țării

Cod galben de vreme rea în vestul țării

DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă vineri, 17 iunie, între orele 03:00 și 11:00. De asemenea, au emis și o informare meteorologică pentru toată țara.

În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torențiale și izolat grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată fără cod, valabilă de vineri, 17 iunie, ora 11:00 până sâmbătă, 18 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

Comentarii

comentarii