Acasă Actualitate Colegiul „Henri Coandă” din Timișoara, mai aproape de reabilitare. A fost finalizată...

Colegiul „Henri Coandă” din Timișoara, mai aproape de reabilitare. A fost finalizată licitația pentru proiectare

126
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță marți, 11 ianuarie, că s-a încheiat perioada pentru depunerea ofertelor în cazul licitației pentru proiectarea reabilitării termice a cinci corpuri de clădire de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”. Două firme au depus oferte pentru a obține acest contract.

„Primăria Municipiului Timișoara va începe evaluarea ofertelor și va desemna, în urma grilelor de punctare, firma câștigătoare pentru a realiza serviciile de proiectare. Obiectivul de investiții prevede îmbunătățirea izolației termice a clădirilor și utilizarea de surse regenerabile de energie, prin reabilitarea fațadelor și montarea de panouri solare. Scopul este de a reduce costurile pentru energia termică necesară funcționării instituției”, transmit reprezentanții municipalității.

Lucrările vizează clădirea colegiului (inclusiv laboratoarele), internatul, atelierul, cantina și sala de sport. Conform documentației tehnice, aprobată de Consiliul Local, reabilitarea va determina scăderea consumului de energie şi reducerea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon.

Valoarea totală estimată a proiectului „Creşterea eficienţei energetice prin reabilitare termică construcții şi instalații la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” este de 22,9 milioane de lei. Primăria a aplicat pentru o finanțare prin Fondul de Mediu pentru a acoperi o parte din costurile necesare acestei investiții. Mai exact, se cer 14 milioane de lei pentru acest proiect.

Comentarii

comentarii