Acasă Actualitate Concluziile viceprimarului Cosmin Tabără, după întâlnirile cu Orban și Bode pe tema...

Concluziile viceprimarului Cosmin Tabără, după întâlnirile cu Orban și Bode pe tema migranților. Mai multă poliție în „zonele roșii” ale Timișoarei

262
DISTRIBUIȚI

Așa cum anunța primarul Dominic Fritz marți, „vicele” Cosmin Tabără a fost trimis miercuri la București pentru a discuta problema migranților din Timișoara, în special cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. În seara aceleiași zile, prin intermediul rețelelor de socializare, viceprimarul liberal al Timișoarei își prezintă și primele concluzii.

Concret, Tabără s-a întâlnit, alături de deputatul Cosmin Șandru și secretarul adjunct al guvernului Bogdan Catalin Ghelbere, ambii membri PNL Timiș, cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ministrul de Interne, Lucian Bode, și cu șeful Inspectoratului General pentru Imigrări, Leonard Medreaga, dar și cu alți factori de decizie din MAI. Viceprimarul a primit asigurări atât că vor fi dispuse măsuri pe termen scurt, cât și că vor fi organizate întâlniri pentru stabilirea strategiei pe termen lung.

„Problema migranților este una de nivel mondial, care nu ocolește nici România, dar mai mult decât atât, Timișoara este orașul poate cel mai expus în acest moment. Încă din prima zi de mandat am atras atenția asupra acestui fapt, a problemelor pe care acest fenomen le ridică și implicațiile majore asupra societății. Am spus încă de atunci că este nevoie de implicarea tuturor factorilor pentru a preveni eventuale conflicte între aceștia, dar cel mai important pentru a preveni declanșarea unui conflict social.

Din păcate, în ultimele zile am avut parte de un eveniment tragic, soldat cu decesul unui migrant. Este adevărat că decesul a fost rezultatul unui conflict între cetățeni afgani, dar acest lucru trebuie să ne determine să grăbim modul de gestionare a acestei situații. În acest sens, am decis să mă deplasez la București pentru a aduce la cunoștința tuturor factorilor decidenți despre adevăratele probleme cu care se confruntă Timișoara la această dată, legată de prezența migranților în anumite zone ale orașului”, spune Tabără.

Potrivit lui Tabără, pe termen scurt, s-a stabilit ca fie ministrul Bode, fie unul dintre secretarii săi de stat să se deplaseze la Timișoara, „pentru a fi cât mai aproape de situația din teren, de realitate” și să dispună suplimentarea efectivelor de pază ale poliției în „zonele roșii” ale Timișoarei. Se mai lucrează, în prezent, la mărirea spațiilor de cazare din centrul IGI din Timișoara, dar se intenționează și analizarea legislației existente, pentru a o adapta nevoilor actuale în materie de migranți, inclusiv cu propuneri către forul legislativ european.

„Nu în ultimul rând, atât președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, cât și ministrul de Interne ne-au informat că în data de 11 mai va avea loc o ședință a Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, la care va fi invitată și Primăria Timișoara, unde un subiect va fi problema migranților și modul de gestionare a ei”, precizează, la final, viceprimarul Cosmin Tabără.

Comentarii

comentarii