Acasă Economic Continental continuă investiţia în fabrica de anvelope de la Timişoara

Continental continuă investiţia în fabrica de anvelope de la Timişoara

470
DISTRIBUIȚI

Producătorul de componente auto Continental va investi câteva zeci de milioane de euro în extinderea fabricii de anvelope din Timişoara prin construcţia unei noi secţii pentru procesarea materiilor prime – master batch.
Reprezentanţii companiei nu au dorit să precizeze valoarea exactă a investiţiei, dar potrivit investiţiei medii pentru realizarea unui astfel de obiectiv valoarea ar putea ajunge la 50 de milioane de euro. La aceasta se adaugă şi recenta investiţie de 20 de milioane de euro finalizată de Continental la Iaşi, în urma căreia a fost construită o clădire de birouri în care vor lucra 500 de angajaţi.
„Continuăm să implementăm strategia de dezvoltare pe termen lung a fabricii din Timişoara. Această investiţie demonstrează angajamentul nostru faţă de această fabrică”, a declarat Thierry Wipff, directorul fabricii de anvelope Continental.
Construcţia unităţii de procesare a materiilor prime este planificată pentru următorii doi ani, pe termen mediu urmând sa genereze 200 de locuri de muncă. Noua secţie urmează să integreze complet producţia fabricii cu o capacitate de producţie de aproape 14 milioane de anvelope în 2008 şi contribuie la creşterea competitivităţii costurilor.
„La început secţia va furniza materia primă doar pentru fabrica de anvelope din Timişoara şi apoi vom vedea, în funcţie de necesitate, şi pentru alte fabrici. Investiţia nu depinde de criză şi vrem să arătăm că Timişoara este foarte importantă pentru noi pe termen lung”, a declarat Alexander Luehrs, director general pentru relaţii cu presa al diviziei de anvelope a Continental.
Reprezentanţii Continental apreciază că efectele crizei sunt încă vizibile în industria automotive chiar dacă situaţia fluxurilor de comenzi s-a îmbunătăţit în ultimele luni. „Pentru anul 2010 prevedem o uşoara revigorare a pieţei comparativ cu anul în curs, însă la un nivel redus faţă de anii trecuţi. Producţia noastră va fi adaptată conform cererii din piaţă”, a spus Ildiko Kovacs, director de relaţii publice la Continental. Fabrica de anvelope de la Timişoara, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 303,5 milioane de euro, şi un nivel mediu zilnic de producţie de 40.000 de anvelope. Potrivit fluxului zilnic, la finalul anului producţia ar trebui să se apropie de 14 milioane de unităţi.

Comentarii

comentarii