Acasă Actualitate Corpul B al Liceului „J.L. Calderon”, mai aproape de reabilitare. A fost...

Corpul B al Liceului „J.L. Calderon”, mai aproape de reabilitare. A fost semnat contractul pentru proiectare

DISTRIBUIȚI
sursă – Google Maps

Luni, 5 decembrie, reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că licitația pentru serviciile de proiectare (DALI+PT+AT) pentru reabilitarea Liceului Teoretic „Jean Louis Calderon” s-a încheiat cu succes. Au fost doi ofertanți, iar câștigător este TERRA INVEST MANAGEMENT SRL, având ca subcontractant pe DIAGAB DESIGN SRL. Vorbim de un contract de 190.400 de lei, cu o durată de 8 luni, la care se adaugă și 12 luni pentru asistență tehnică la execuție.

„Modernizăm școlile timișorene prin fonduri europene. Doar anul acesta, primăria a obținut finanțare pentru reabilitarea energetică a 5 școli și grădinițe, în valoare de 80 de milioane de lei. Corpul de clădire de la Calderon care va intra în reabilitare datorită acestei finanțări este separat de clădirea principală și nu a beneficiat de reabilitări. Dorim ca și elevii care învață în acest corp de clădire să aibă parte de cele mai bune condiții și de o infrastructură școlară modernă. În plus, în urma lucrărilor de eficientizare energetică pe care le vom face aici, costurile pentru încălzirea clădirii se reduc cel puțin la jumătate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Investiția vizează reabilitarea izolării termice a clădirii aflate pe str. Cornelia Sălceanu, nr. 11, hidro- și termoizolarea acoperișului, recompartimentarea claselor, reabilitarea instalațiilor electrice și de apă caldă, instalarea unui sistem de management integrat al clădirii și instalarea unor surse regenerabile de energie pentru consum propriu.

În luna aprilie a acestui an, Primăria Timișoara a câștigat finanțare prin PNRR pentru mai multe școli timișorene, printre care și Liceul Calderon. Contractul de finanțare este de 6.165.441,53 lei (cu TVA) pentru această investiție. 

Comentarii

comentarii