Acasă Actualitate Cristian Amariei, poliţistul ucis în misiune, a fost înmormântat cu onoruri militare

Cristian Amariei, poliţistul ucis în misiune, a fost înmormântat cu onoruri militare

1100
DISTRIBUIȚI

Cristian Amariei, poliţistul din Recaş care a fost împuşcat mortal în timpul unei misiuni, în localitatea Izvin de lângă Timişoara, a fost înmormântat, joi după-amiază, cu onoruri militare şi a fost decorat cu Emblema de Onoare.

Înmormântarea lui Cristian Amariei a avut loc la cimitirul din Recaş, oraşul său natal. La ceremonie au participat IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, şi chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române.

Cristian Amariei a fost înmormântat cu onoruri militare, învelit în tricolor, iar un ceremonial a fost oficiat de Corpul de Gardă al Poliţiei Române.

Cristian Amariei a fost înaintat la gradul de subinspector de Poliţie post-mortem şi a fost decorat cu Emblema de Onoare.

În timpul înmormântării au fost trase trei salve de focuri, apoi, timp de aproximativ trei minute, s-au auzit doar sirenele autospecialelor de Poliţie şi SMURD, aflate la intrarea în cimitir.

Sute de poliţişti, cunoscuţi de-ai agentului căzut la datorie sau simpli oameni care au aflat despre tragedie au participat la ceremonialul funerar.

Poliţistul Cristian Amariei a murit duminică, la Izvin, fiind împuşcat de Ionel Marcel Lepa, un bărbat care fusese condamnat la închisoare pentru tâlhărie şi care s-a sustras încarcerării. Acesta a fost prins după două zile de căutări organizate de oamenii legii. Criminalul Ionel Marcel Lepa este acum în Penitenciarul din Timişoara.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii