Acasă Actualitate Cu binecuvântarea PS Lucian, preoți și reșițeni au donat sânge pentru pacienții...

Cu binecuvântarea PS Lucian, preoți și reșițeni au donat sânge pentru pacienții din Caraș Severin

287
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 26 februarie, s-a desfășurat o nouă campanie de donare de sânge la Spitalul Orășănesc din Moldova Nouă din Caraș Severin, unde au participat atât cetățeni, cât și preoți.

Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea PS Lucian, episcop al Caransebeșului, în Protopopiatul Moldova Nouă, Centrul Pastoral Misionar Moldova Nouă  și cu ajutorul Centrului de transfuzie sanguină Reșița.

”Foarte mulți credincioși s-au arătat interesați de aceasta campanie și au răspuns pozitiv la chemarea preoților, încurajându-ne să mai organizăm astfel de acțiuni umanitare. La succesul acestei campanii a contribuit și tinerii majori din cadrul centrelor de tineret  din Protopopiatul  Moldova Nouă”, a precizat protopop Bogoliub Martinovici.

 „Mă bucur nespus de mult că prin aceasta inițiativă a Bisericii am posibilitatea să salvez o viață în mod direct prin sângele meu” (Panici Cristina, 18 ani). „Sunt tată și știu ce înseamnă viața și cât de fargilă e. De aceea m-am hotărât să fiu aproape de orice om aflat în primejdia de a-și pierde viața. Mulțumesc Bisericii pentru informare dar și pentru implicare”, a spus Țundrea Gheorghiță, 42 ani, donatoare.

Comentarii

comentarii