Acasă Actualitate Cum ne vom petrece concediile după pandemie. Schimbări majore în turism

Cum ne vom petrece concediile după pandemie. Schimbări majore în turism

1803
DISTRIBUIȚI

Timid, dar și în lipsa unor direcții ferme din partea autorităților, românii fac calcule pentru vacanța de vară. Experții în turism cred că elementul distanțării va cântări decisiv în alegerile noaste.

Pensiunile ori cabanele din zonele izolate devin posibile soluții. În România, sunt aproximativ 8.000 de spații de cazare de mici dimensiuni.

Restricțiile se vor ridca, la un moment dat, dar lecţiile învăţate în această perioda vor schimba pe termen lung modul în care ne petrecem vacanţele, spun specialiştii. Fie că e vorba de mare sau de munte, românii vor prefera locurile cât mai puţin populate.

Mihai Orleanu, consultant în turism: „Hotelurile mari, restauratele mari, tot ceea ce însemna turismul de masă, cu o foarte mare probabilitate va fi ocolit de mulţi oameni. Va exista o cerere ceva mai mare pentru mica gospodărie, care oferă mici locuri de cazare, care pot fi închiriate cu totul, deci nu neapărat unităţi în care să îmi împart spaţiul cu alte persoane necunoscute.”

Este o şansă unică pentru cei care au mici afaceri în zonele agroturistice din Maramureş, Apuseni, Banat sau Transilvania. sursa: protv.ro

Comentarii

comentarii