Acasă Actualitate Dacă vă ştiţi şofer indisciplinat în trafic, verificaţi-vă cutia poştală. Nicolae Robu...

Dacă vă ştiţi şofer indisciplinat în trafic, verificaţi-vă cutia poştală. Nicolae Robu spune că amenzile se pot da şi doar pe baza înregistrărilor video

2986
DISTRIBUIȚI

Intrarea în vigoare a protocolului încheiat de Primăria Timişoara cu Poliţia, prin care poliţiştii vor urmări imaginile filmate în Centrul de comandă al sistemului de management al traficului şi pe baza lor vor putea da amenzi, a nemulţumit o parte dintre şoferi. Pentru fiecare dintre aceştia, primarul are o mulţime de filmări de pe camerele video, care surprind treceri pe roşu chiar pe zebră sau în marile intersecţii, vătămând persoane nevinovate sau alte asemenea ipostaze periculoase.

În cadrul respectării culorii semaforului, şoferii nu mai pot trece cu viteza … „paisiacă” (de 170 km la oră, e drept, nu în Timişoara) fără a avea probleme, întrucât sistemul înregistrează tot, iar poliţiştii constată şi trimit acasă amenzile.

Primarul Nicolae Robu a reamintit faptul că a fost încheiat protocolul cu Poliţia, că fiecare radar de viteză şi cameră video este omologată separat, iar rutieriştii au în permanenţă reprezentanţi în Centrul de monitorizare inteligentă a traficului.

„Toată aparatura pe care o avem este de foarte înaltă clasă, este omologată şi în străinătate şi în România (…) şi prin urmare se pot aplica amenzi pentru trecerea pe roşu şi pentru depăşirea vitezei. Avem 230 de camere video şi radare în principalele puncte în care se impune respectarea vitezei”, a precizat Robu.

Edilul îi roagă pe timişoreni şi pe cei care vin în Timişoara să fie civilizaţi în trafic, pentru că „nu dorim să dăm amenzi, nu avem plan de amenzi, ci ele se aplică atunci când unii oameni nu înţeleg să respecte normele de convieţuire civilizată într-o comunitate. (…). Cei care speră că vor scăpa de amenzile care le vor fi trimise acasă în plic, se înşeală”.

Nicolae Robu i-a mai atenţionat pe şoferi că amenda se poate da şi doar pe baza înregistrărilor video, fără a mai fi nevoie de prezenţa organului constatator la faţa locului.

Deputatul liberal de Timiş Pavel Popescu relata joi că a primit o amendă de 3.500 de euro, într-o ţară nordică, pentru o încălcare destul de minoră a regulilor de circulaţie şi că a fost „la limita penalului”, dacă problema s-ar fi petrecut cu dor câţiva kilometri mai departe. „Aşa s-au disciplinat ei, aşa trebuie să facem şi noi”, a conchis Pavel Popescu.

Comentarii

comentarii