Acasă Actualitate Daruri de Paşte, de la Rotary Club Cetate Timişoara, pentru Căminul pentru...

Daruri de Paşte, de la Rotary Club Cetate Timişoara, pentru Căminul pentru Persoane Vârstnice Comloşu Mare

344
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Paştelui, Clubul Rotary Cetate Timşoara a donat o maşină de spălat profesională şi pachete cu tradiţionala „Pască”, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Comloşu Mare, din Timiş.

„Căminul de la Comloşu Mare este proiectul nostru de suflet. Am investit aici mai mult decât bani. Este extraordinar că putem, cu astfel de gesturi, să aducem bucuria pe chipul vârstnicilor care trăiesc în această instituţie. Facem constant vizite şi avem preocupare pentru rezolvarea problemelor care apar. «Serveşte mai presus de sine» este principiul fundamental al Rotary Internaţional şi implicit este şi misiunea noastră”, a precizat Horatiu Rada – secretar general Rotary Cetate.

Chiar dacă au trecut aproape 5 ani de la finalizarea proiectului de reabilitare şi modernizare a căminului, Clubul Rotary Timişoara Cetate este prezent an de an la Comloşu Mare. Căminul pentru persoane vârstnice a fost înfiinţat în anul 1949 şi oferă servicii de asistenţă comunitară şi socială, având o capacitate de 100 de locuri. Proiectul Rotary a fost iniţiat în anul 2006, în contextul în care unitatea amintită se afla într-o stare avansată de degradare, riscând să devină ruină. Cu fonduri de la RCT, instituţia a beneficiat de reabilitare, reamenajare, dotări şi chiar de construcţia unei capele ortodoxe.

Comentarii

comentarii